"А я на морі": Туреччина, фестиваль і звернення до річниці аварії на ЧАЕС Володимира Зеленського

Чи має право людина, котра без належного політичного досвіду за місяць очолить державу на "маленьке особисте щастя" стало питанням гострого дискусу. Адже країна у війні, а ворог саме зараз посилює агресію.

Володимир Зеленський, лідер президентськоїї виборчої кампанії. 21 квітня 2019 року

Володимир Зеленський полетів у Туреччину. Про це він повідомив сам на своїй сторінці у Facebook. Цей факт викликав бурхливе обговорення. Що такого у тому, що лідер президентських виборів-2019 проведе «два дні» на курорті?, зазначають Патріоти України.

«Домовлялись бути відкритими. Так ось. Вилітаємо до Туреччини. Відвожу дітей на щорічний фестиваль «Весело». Сам за 2 дні назад. За 4 місяці ... перші вихідні. Всім бажаю тепла, здоров`я і норм. відпочинку !!!))), – написав вранці 26 квітня Володимир Зеленський.

Що ж це за фестиваль та куди конкретно поїхав переможець виборчих перегонів?

Набравши у пошуку словосполучення – «фестиваль «Весело»», ви, швидше за все, знайдете рекламу туристичних компаній, яка заохочує весело провести час за кругленьку суму.

Або ось таке оголошення:

Афіша фестивалю «Весело» у турецькому Бодрумі за участю «Кварталу 95»
Афіша фестивалю «Весело» у турецькому Бодрумі за участю «Кварталу 95»

В афіші вказується, що виступ Студії «Квартал 95» запланований на 5 травня 2019 року. Тобто, на цей час, згідно із дописом Зеленського у Facebook, фронтмен «кварталу» уже має бути в Україні.

Також із цих рекламних повідомлень видно, що фестиваль проходить у Бодрумі – куротному місті на узбережжі Егейського моря.

Це вже XV фестиваль, триватиме він із 30 квітня по 7 травня, і цього разу у ньому беруть участь Тіна Кароль, Настя Каменських, гурт «Антитіла» і Лайма Вайкуле.

Окрім концертної частини, мають бути ще спортивні змагання, танцювальні конкурси та інтелектуальні вікторини.

Пост Володимира Зеленського про поїздку на фестиваль за 10 годин набрав майже 6 тисяч коментарів і під 4 тисячі поширень.

Прихильники Зеленського бажають йому «відпочити», «скинути напруження від виборів», а також захищають свого симпатика від тих коментаторів, хто критично поставився до візиту лідера виборів до Туреччини і згадують слова пісні гурту Mad Heads «Не шукай мене, бо я на морі»

Чому критикують?

Причиною критики, зокрема, стала скарга Володимира Зеленського, що йому «не дають повноважень» і «булаву ховають», опублікована у день перед вилітом до Туреччини.

  • «затягують», а «сам на курорт»

Переможець президентських виборів у своєму відеозверненні звинуватив ЦВК у спеціальному затягуванні підрахунку, щоб відтермінувати час оголошення результатів виборів.

Зеленський припустив, що це роблять для того, щоб відсунути дату інавгурації і щоб у нього «навіть можливості не було думати про розпуск» Верховної Ради.

«Мені здається, це несправедливо. Президент, в якого є підтримка 73%, має право, принаймні, думати про це і має право мати цю можливість. Система боїться. Це значить одне: ми всіх переможемо і все буде добре», – сказав Володимир Зеленський 25 квітня.

Натомість, заступник голови ЦВК Євген Радченко заявив, що ЦВК працює із «безпрецедентною швидкістю», а також зауважив, що за законом – на офіційне оголошення результатів виборів дається 10 днів, а «станом на 25 квітня ішов лише четвертий день».

  • «Росія почала роздавати свої паспорти на Донбасі, а він залишає Україну заради відпочинку»

Чи не найгострішою причиною критики Зеленського стало те, відпустка припала на час, коли Путін зробив черговий крок по аннексії Донбасу та створення "легального" приводу до збройного вторгнення в Україну. Майбутній президент мовчить стосовно агресії "віддуваються" в ефірах його радники.

  • «полетів і про Чорнобиль не згадав»

Ще однією причиною критики Володимира Зеленського стало те, що у своєму пості про відліт до Туреччини він нічого не сказав про річницю аварії на ЧАЕС.

«Сьогодні річниця Чорнобильської трагедії, в якій постраждали мільйони українців. Де можна побачити відосік пана Зеленського, новообраного Президента України, з цього приводу? А, до речі, коли пан Зеленський збирається навчатися своїй роботі? Хочеться зрозуміти – він буде навчатися на життях 73% виборців, сподіваюсь?», – написала, наприклад, Лариса Вакульницька.

Після багатьох таких критичних зауважень, на 10-й годині після посту про подорож до Туреччини, Володимир Зеленський написав пост про «Трагедію на Чорнобильській АЕС».


Але радіти поки що зарано: У Хорватії на виборах перемогла проукраїнська партія

четвер, 18 квітень 2024, 19:14

У Хорватії партія проукраїнського прем’єр-міністра Андрея Пленковича "Хорватський демократичний союз" перемогла на дострокових парламентських виборах, але не набрала абсолютної більшості, і тепер муситиме домовлятися про коаліцію, передають Патріоти Ук...

Цинізму не позичати: У прикордонні Чернігівщини окупанти атакували водія автомобіля, який привіз хліб у магазин

четвер, 18 квітень 2024, 18:56

Вдень 18 квітня російські терористи обстріляли водія автомобіля, який привіз хліб у магазин. Внаслідок воєнного злочину чоловік 1994 року народження отримав контузію. Війська РФ вдарили по цивільному транспортному засобу в Новгород-Сіверському районі. ...