Альянс пишався б такими бійцями: Полк ССО Святослава Хороброго пройшов оцінювання НАТО першого рівня

Полк Святослава Хороброго пройшов оцінювання НАТО першого рівня, повідомляють Патріоти України з посиланням на Мілітарний.

Командування Сил спеціальних операцій ЗС України повідомляє, що 3-й Полк Святослава Хороброго наразі успішно пройшов оцінювання першого рівня NEL-1 (Nato Evaluation). Це перший етап на шляху до залучення підрозділу до сил швидкого реагування НАТО NRF (Nato Response Forces).

На всіх етапах навчань спецпризначинців оцінювали представники Польщі та країн-партнерів, які входять до NATO Special Operations Headquarters NSHQ.

Полк Святослава Хороброго пройшов оцінювання НАТО першого рівня. Фото: ССО ЗСУПолк Святослава Хороброго пройшов оцінювання НАТО першого рівня. Фото: ССО ЗСУ

Оцінюваний підрозділ визнали взаємосумісними з підрозділами альянсу, що дозволило присвоїти національну оцінку першого рівня NATO (NEL-1).

Вже незабаром другий підрозділ Сил спеціальних операцій буде проходити фінішну оцінку NEL-2, яка дасть змогу військовослужбовцям підрозділу підтримувати мир та безпеку не тільки в нашій країні, а й у світі, стоячи пліч-о-пліч з військовослужбовцями альянсу.

Військовослужбовці Сил спеціальних операцій ЗСУ. Фото: ССО ЗСУ

Взимку, цього року, ми повідомляли, що підрозділ ССО України вступить до Сил реагування НАТО та те, що він готується до проходження оцінювання першого рівня NEL-1. Це – складова перевірки та зворотнього зв’язку концепції оперативних можливостей Альянсу.

Боєць ССО ЗС України Фото: Командування ССО ЗС України

За правилами НАТО, кандидатів у Сили реагування оцінюють саме під час міжнародних заходів підготовки. Задля цього влітку в Україні відбудуться багатонаціональні навчання Silver Saber – 21.

Участь у них окрім українських підрозділів мали взяти і польські партнери. Також очікувалося, що участь у навчаннях візьму і представники США.

Українські та польські спецпризначенці з Сил спеціальних операцій Фото: Командування ССО ЗС України

Silver Saber – 21 є першим із двох етапів оцінювання підрозділу ССО України представниками НАТО. За умови вдалого складання іспитів міжнародним партнерам, іще одна частина українських SOF стане до бойового чергування у складі Сил реагування НАТО у 2022 році.

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...