Американський генерал пояснив, що потрібно Україні для перемоги над Росією вже цього року

Війна в Україні може закінчитися в цьому році, і Росія зазнає поразки. Для цього Захід повинен дати українцям зброю, необхідну їм для перемоги, передають Патріоти України.

"Відсутність ясності щодо нашої мети, особливо в Білому домі, перешкоджає ефективним діям. Якщо ми просто вирішимо, що хочемо перемоги українців, і будемо діяти відповідно, Росія зазнає поразки і буде вигнана з української території", - написав американський генерал у відставці, колишній командувач армією США в Європі Бен Ходжес у своїй колонці для The Telegraph.

За його словами, в першу чергу це армійська тактична ракетна система ATACMS. "Цим можна стріляти з Himars, які ми вже відправили в Україну. На даний момент українські Himars озброєні керованою реактивною системою залпового вогню (GMLRS), яка може вражати цілі на відстані до 90 км: ATACMS може досягати 300 км. Один ATACMS поміщається в той же слот, що і шість GMLRS. ATACMS змінить хід війни, піддавши точковому вогню кожен квадратний дюйм окупованої української території, включаючи весь Крим", - вказав американський генерал.

При цьому він зазначив, що Україна повинна отримати бомби "малого діаметра наземного базування". "Кримський півострів є вирішальною територією цієї війни; Бахмут порівняно незначний. Поки Росія окупує Крим, Путін контролює Азовське море і погрожує Одесі. Військово-морська база Севастополь на південному березі Криму є штабом Чорноморського флоту РФ і дозволяє Москві контролювати доступ України до світового океану і морських шляхів. Крим також є важливим логістичним маршрутом для путінських сил на півдні країни, оскільки боєприпаси, техніка і підкріплення можуть перекидатися на півострів через Керченський міст, а потім далі до лінії фронту. Світ, в якому Росія продовжує утримувати Крим, є поразкою для України: країна не зможе відновити свої кордони, якщо її тримати в облозі. Це матиме наслідки для всієї Європи, оскільки мільйони біженців не зможуть повернутися додому, якщо Україна не зможе відновитися", - пояснив Ходжес.

Також він похвалив українське командування за стратегію на Бахмутському напрямку, яка ввела російських окупантів у глухий кут.

"Зараз є три бригади, оснащені західними танками та іншим озброєнням, і ще кілька з оригінальною українською або трофейною російською бронетехнікою, готові до атаки. Танки і броньована піхота повинні супроводжуватися інженерною підтримкою, яка допоможе їм пройти через російську оборону, і важкою мобільною артилерією. Необхідно мати великі запаси боєприпасів, палива і запасних частин. У міру застосування цих сил мобільні батареї ППО повинні рухатися вперед, щоб захистити наземні війська", - пише військовий США.

Маючи ці можливості, Україна зможе провести бронетанковий десант і перерізати "сухопутний міст" — смугу прибережної території, що з'єднує Росію і Крим. За допомогою ATACMS Україна може завдати удару по Севастопольській військово-морській базі і авіабазі в Саках, і вибити росіян. Можливо, має сенс залишити Керченський міст хоча б на деякий час відкритим, адже це дозволить росіянам піти, але якщо Путін використовує міст для зміцнення, то його можна знести.

За його слова, хоч Україна отримала Західні танки Abrams, Leopard і Challenger, але більша частина екіпажів навчалася на Т-72. Ходжес впевнений, що змішувати в підрозділах різні танки українське командування не буде, адже якщо кожен підрозділ буде використовувати один тип, то це спрощує обслуговування, переозброєння і так далі.

"Якщо перерізати сухопутний міст, а Керченський міст або знести, або залишити відкритим як шлях відступу, можна буде витіснити Росію з Криму. Це буде непросто, але при наявності можливості наносити точкові удари по всьому району. З Кримом в руках України, я не думаю, що у Москви буде велике бажання воювати за решту частин окупованої Східної України. Донбас був насамперед важливий як плацдарм для зв'язку з Кримом. Війну можна виграти і закінчити в цьому році, але тільки якщо Захід пизначиться з тим, чого хоче, і почне вести себе відповідно", - підсумував американський генерал.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...