"Аналогов" нет обернулось ганьбою: Росія намагалася знищити ракетою "Кинджал" систему Patriot, але вийшло навпаки, - CNN

Минулого тижня Росія намагалася знищити систему протиповітряної оборони Patriot, яка знаходиться на озброєнні ЗСУ, за допомогою гіперзвукової ракети "Кинжал". Однак атака не вдалася і натомість українські військові перехопили російську ракету тим же ЗРК "Patriot". Про це пише CNN, посилаючись на інформацію двох американських чиновників, передають Патріоти України.

Вони відзначили перше відоме успішне використання передової американської системи протиповітряної оборони лише через кілька тижнів після того, як вона прибула в Україну.

За словами джерел видання, українські выйськові випустили кілька ракет з Patriot під різними кутами, щоб перехопити російську ракету, продемонструвавши, що вони швидко навчилися використовувати потужну систему.

Американські офіційні особи вважають, що росіяни вловили сигнали, які випромінює Patriot, що дозволило їм націлитися на систему за допомогою "Кинжалу".

Ракетна система Patriot має потужний радар для виявлення цілей на великій відстані, що робить її потужною платформою ППО, здатною перехоплювати балістичні ракети тощо. Але радіолокаційне випромінювання, необхідне для виявлення загроз на відстані, також дає змогу противнику виявити саму батарею Patriot і визначити її місцезнаходження.

За словами джерел, є способи певною мірою замаскувати ці сигнали, але російські військові, очевидно, змогли з’ясувати приблизне місцезнаходження "Патріота", дислокованого за межами Києва.

Як відомо, перехоплення відбулося в ніч на 4 травня. Україна отримала щонайменше дві системи Patriot – одну від Сполучених Штатів і одну від Німеччини, чим посилила свою протиповітряну оборону, яка раніше не могла перехоплювати російські "Кинжали".

Сили оборони намагаються відтіснити окупантів в напрямку Глибокого на Харківщині - Генштаб ЗСУ

субота, 18 травень 2024, 14:17

У суботу, 18 травня, Генштаб ЗСУ повідомив, що на Харківському напрямку Сили оборони намагаються відтіснити окупантів поблизу Глибокого. Про це йдеться у новому зведенні, опублікованому у Telegram, передають Патріоти України. Зазначається, що росіяни н...

Повернення в минуле: На ТОТ Луганщини через відсутність інтернету місцеві замовляють в окупантів запис фільмів на диск чи флешку

субота, 18 травень 2024, 13:53

Мешканці тимчасово окупованої Луганської області вимушені звертатися до загарбників, щоб записати матеріали на фізичні носії, адже у низці регіонів немає доступу до інтернету. Про це повідомив очільник Луганської ОВА Артем Лисогор, передають Патріоти У...