"Антикорупціонер" Коломойського може втратити нелегальні активи: У Центрі протидії корупції розповіли, як домагаються персональних західних санкцій проти скандального нардепа Дубінського

"Соросята", яких так ненавидить український олігархат, корупціонери з високих кабінетів та апологети Російської Федерації взялись за медіакілера Коломойського та топ-пропагандиста нового режиму у котрого, запевняють, "рило в пушку".

Центр протидії корупції (ЦПК) звернувся до різних організацій в Україні та за кордоном щодо введення персональних західних санкцій проти нардепа від “Слуги народу” Олександра Дубінського. Про це у пише член правління ЦПК Дар’я Каленюк, зазначають Патріоти України.

“На прикладі кейсу Олександра Дубінського детально поясню, які інструменти та правові механізми ми застосовуємо задля запровадження персональних західних санкцій. Спойлер: для кожного фігуранта маємо індивідуальний підхід, зважаючи на його досьє”, – зазначила Каленюк у своїй колонці на УП.

За її словами, їхні аналітичні досьє про необґрунтовані / незадекларовані доходи народних обранців та членів їхніх сімей-це лише перший крок. “Наступний крок, який ми зробили, – направлення звернень та заяв в різноманітні контрольні, правоохоронні органи та фінансові установи в Україні та за кордоном”, – пише Каленюк.

Зокрема, йдеться про:

1. Звернення до Офіс контролю іноземного стану Міністерства фінансів США (Office of Foreign Assets Control of the US Treasury).

2. Звернення до прокуратури Словаччини

Дубінський у своїй декларації сховав компанію в Словаччині, єдиним власником якої був з березня 2019-го до лютого 2020-го. Компанія була переписала на його дружину Лесю Цибко і перейменована у вересні.

3. Звернення до словацького банку

У Дубінського в 2019 році на рахунку Tatra Banka a.s було 4278 євро. ЦПК повідомив банку, що фінустанова обслуговує публічного діяча з України, який не декларує свої статки в Словаччині, має необґрунтовані активи, записані на маму і дружину.

4. Звернення до українських правоохоронних та контролюючих органів

Заява в НАЗК – про порушення вимог фінконтролю з вимогою провести повну перевірку декларації Дубінського.

Заява в ОПУ / НАБУ з вимогою відкрити кримінальне провадження щодо нардепа за статтями 366-1 (недостовірне декларування), 209 (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом), 212 (ухилення від сплати податків) КК. Але так як рішення про відкриття справи проти нардепа приймає Генпрокурор, тому направили заяву на її адресу.

Заява в ОПУ / СБУ з вимогою відкрити кримінальне провадження щодо Дубінського за статтею 111 (державна зрада) КК.

“Коли народний депутат виходить на пресконференції з агентом Кремля і направляє листи з дезінформацією конгресменам з метою втрутитися у вибори в США, то ця діяльність має всі ознаки злочину “державна зрада””, – вважають в ЦПК.

5. Звернення до українських банків

У нардепа є рахунки в чотирьох українських банках – Альфа Банк, ПриватБанк, Банк Південний, Універсал Банк. У ЦПК відправили детальний опис необгрунтованого стану Дубінського, його мами і дружини керівниками підрозділів фінансового моніторингу цих банків.

За законом банки повинні перевіряти джерело статків на рахунках публічних діячів з високим ризиком і членів їх родин. У разі підозрілих операцій рахунки можуть блокуватися.

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...