Арестович розповів про секретний план для Донбасу авторства Франції та Німеччини і що буде з державою-агресором, якщо Москва відмовиться його підписувати

Радник глави української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович в інтерв'ю телеканалу "Дім" запевняє, що план Франції і Німеччини щодо врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях на рівні Нормандського формату - не унікальний, а намагається прив’язати дії до календаря, зазначають Патріоти України.

"Цей план - це ні що інше, як спроба прив'язати до календаря конкретні дії для виконання угод, досягнутих в Нормандському і Мінському форматах. Тільки ця пропозиція вже французької та німецької сторін, з невеликими правками з нашого боку.

З ініціативи Франції та Німеччини були представлені так звані кластери перемир'я. Вони не сильно відрізняються і є розвитком всіх тих домовленостей, які були раніше досягнуті в межах Нормандського і Мінського форматів. Там нічого принципово нового немає, і тим більше немає перетину "червоних ліній".

Практично можна сказати, що це більш уточнений документ, який прив'язує дії календарно чітко", - заявив радник Єрмака.

Чиновник додав, що ці плани не показують широкій публіці в Україні, тому що сторони переговорів домовилися "щоб уникнути розмов-пересудів, інформаційного впливу, неправомірних чуток – не повідомляти те, про що перемовляються, до моменту, коли буде укладено угоду".

Як стверджує Арестович, якщо росіяни відмовляться від реалізації домовленостей, досягнутих в рамках Нормандського формату, ситуація зазнає дуже серйозних змін. З'являться підстави говорити про примусове виконання Росією своїх зобов'язань. Не виключено, що на Москву можуть очікувати нові санкції.

"Тоді Франція, Німеччина, Україна і вся європейська спільнота, а можливо, і світова спільнота, констатують, що Росія відмовляється імплементувати угоди, досягнуті в Нормандському і Мінському форматах. Це буде формальна декларація відмови. І тоді ситуація зміниться радикально, можна буде говорити про примус Росії до виконання своїх міжнародних зобов'язань", - підкреслив Олексій Арестович.

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...

Через закон про передачу заморожених російських активів Україні: Медведєв "лякає" громадян США вилученням майна

субота, 27 квітень 2024, 19:53

Заступник голови Радбезу РФ та експрезидент Росії Дмитро Медведєв вкотре зробив «гучну» заяву та «пригрозив» США конфіскацією активів їх громадян нібито у відповідь на закон про передачу заморожених російських активів Україні. Про це у суботу, 27 квітн...