Аргумент "це не я" не працює: Конгресмени та сенатори США застерегли Зеленського від політичних репресій проти Порошенка, - політолог

Сенатори та конгресмени Сполучених Штатів під час відеоконференції з президентом Зеленським наголосили на неприпустимості політично вмотивованого переслідування опозиції та висловили занепокоєння справою проти п’ятого Президента України Петра Порошенка. Про це написав у своєму Telegram-каналі політолог Тарас Березовець, зазначають Патріоти України.

Повернення часів Януковича: західні та українські дипломати засудили політичні репресії проти Порошенка

“Напередодні Володимир Зеленський провів відеоконференцію за участю більш ніж 20 конгресменів та сенаторів США, які представляють Республіканську та Демократичну партії. Сторони обговорили можливість залучення Вашингтона до існуючих переговорних форматів: Нормандського та Мінського. Також було обговорено питання сертифікації “Північного потоку-2″ у контексті протистояння з РФ”, – зазначив Березовець.

За його словами, водночас американські конгресмени та сенатори висловили стурбованість переслідуванням представників опозиції в Україні.

“Американська сторона висловила занепокоєння початком політично вмотивованого переслідування опозиції. Про це повідомляє джерело, знайоме з перебігом переговорів”, – розповів він.

“До Зеленського було дипломатично донесено думку про неприпустимість шляху, обраного свого часу режимом Януковича. Окремо американська сторона висловила спільне двопартійне занепокоєння справою проти п’ятого президента Петра Порошенка”, – зазначив Тарас Березовець.

“Як інформує джерело, Зеленський залишився вкрай роздратований таким поворотом подій та реакцією американських політиків”, – додав експерт.

“Підозра” Петру Порошенку може бумерангом вдарити по Зеленському – Казарін

Нагадаємо, що за вказівкою з Офісу президента п’ятому президенту Петру Порошенку підписали підозру в держзраді у справі про постачання вугілля з ОРДЛО.

Згодом співголова фракції “Європейська Солідарність” Ірина Геращенко заявила, що переслідування лідера партії “Європейська Солідарність”, п’ятого президента Петра Порошенка це черговий замовний брудний спектакль на замовлення президента України Володимира Зеленського.

Крім того, адвокат Ілля Новіков, що чинна влада намагається відвернути увагу від скандалів навколо президента України Володимира Зеленського та його оточення, а також від проблем в енергетичній сфері, які загрожують зараз.

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...