Армія Лукашенка не нападе на Україну не тільки тому, що більшість білорусів проти: Журналіст назвав чотири вагомі причини

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко не наважиться відкрито вступити у війну з Україною. На це є чотири причини. Про це розповів білоруський журналіст Олексій Диковицький, передають Патріоти України.

По-перше, білоруська армія не нападе на Україну, тому що сама по собі дуже слабка. Експерти кажуть, що у білоруській армії приблизно 60-65 тисяч людей. Чи не половина - це технічний персонал.

"За великим рахунком, солдатів, які б готові піти воювати, хоча вони теж не нюхали пороху, це приблизно 12-15 тисяч людей. За великим рахунком, з погляду військової операції, як це називають росіяни, цього варварського вторгнення в Україну, це невелика сила. І відкрити другий фронт може і можна було б, але армія слабка, по-перше", - зазначає він.

По-друге, ми бачимо, що відбувається в Україні - тисячі білорусів прагнуть воювати на боці України проти російських загарбників, проти російських окупантів. Постійно зростає кількість добровольців, котрі хочуть приєднатися до білоруських загонів.

"Це теж бачать і в Кремлі, і в Білорусі також. Я думаю, що вони трохи бояться. Якщо буде віддано наказ піти у бік України, то частина цих людей або одразу здасться українським військам, або розбіжиться лісами. А треба пам'ятати, що там, на Волинському напрямку, ліси та болота. Наступати важкою технікою, наприклад, не так просто. Це була б така пастка. Я думаю, що українські Збройні сили розстріляли на цих двох чи трьох дорогах, які ведуть у бік України, розстріляли б як мишей", - зауважив журналіст.

Третій аргумент - окрім того, що білоруська армія слабка у живій силі, вона також слабо технічно оснащена, значно гірше, ніж російська, яка теж не надто оснащена.

Четвертий аргумент - Олександр Лукашенко після 2020 року боїться того, що знову люди вийдуть масово на протест. У Кремлі усвідомлюють це, тому, швидше за все, не наполягатимуть на тому, щоб білоруська армія брала участь у війні.

"Тому в Білорусії навіть лісників тренують, щоб вони вміли володіти зброєю. Для чого це? Для того, щоб, якщо люди знову почнуть протестувати - кинути на боротьбу з демонстрантами. Тому Лукашенку армія потрібна всередині Білорусі, щоб, якщо що - кинути проти народу. Ось такі аргументи, які, на мою думку, говорять про те, що, швидше за все, жодна білоруська армія брати участь у цій ганебній війні не буде... Треба розуміти, що переважна кількість білорусів проти участі Білорусі у цій ганьбі. Розуміючи все це, Кремль має хорошу агентуру в білоруській армії, я думаю, що вони, швидше за все, не наполягатимуть на тому, щоб білоруська армія брала участь у цій війні", - наголосив Олексій Диковицький.

Джерело: Апостроф

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...