Армія Путіна невдовзі вичерпає можливості наступу: Експерт дав прогноз, скільки треба протриматись ЗСУ

Ситуацію на східному фронті в Україні важко, але можливо стабілізувати. Зокрема, з огляду на те, що після семи місяців наступу сили російської армії починають виснажуватися, особливо з урахуванням нових постачань озброєння для ЗСУ.

Таку думку військовий оглядач, ексречник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов висловив у ефірі телеканалу "FREEДОМ".

Селезньов зауважив, що ключовий фактор, який зумовлює нинішню ситуацію на полі бою – ресурс.

"Україна багато часу витратила на очікування, коли комплект сил і засобів від американських партнерів прийде безпосередньо в бойові порядки, тому стабілізувати ситуацію вкрай складно", – пояснив експерт.

Він зазначив, що російським війська вкрай важливо захопити території Донецької області. Попри величезні втрати, окупанти продовжують наступ на східному фасі фронту, на півдні Донеччини, ближче до ділянки зіткнення в районі Часового Яру.

"Динаміка непроста, тому ми маємо чітко розуміти, що тут і зараз зумовлюється весь процес літньої наступальної кампанії ворожої армії", – сказав оглядач.

Селезньов звернув увагу, що російські війська продовжують свої наступальні дії вже понад сім місяців поспіль. Хоча зазвичай операція такого рівня триває не більше трьох-максимум п’яти місяців.

"Тут уже сім місяців поспіль, при чому російська армія зазнала досить серйозних втрат. І загалом, думаю, що діє на межі своїх можливостей", – оцінив ексречник Генштабу ЗСУ.

"До чого я веду мову? Нам необхідно протриматися найближчі кілька тижнів, щоб ворожий наступальний потенціал був повністю виснажений. А далі вже український Генеральний штаб ухвалюватиме рішення, яким чином діяти, де і в який період часу", – розповів експерт.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...