Атаки по критичній інфраструктурі: Росія випробовує в Україні "ключовий компонент" нової воєнної доктрини, - британська розвідка

З жовтня Росія неодноразово атакувала енергомережу України передусім крилатими ракетами.

Імовірно, це перша спроба РФ реалізувати концепцію стратегічної операції зі знищення критично важливих цілей (SODCIT). Це ключовий компонент ухваленої нещодавно воєнної доктрини Росії. Про це повідомляє міноборони Великої Британії.

За даними британської розвідки, доктриною передбачено використання ракет великої дальності для ударів по критичній інфраструктурі ворожої держави, а не по її військових силах.

"Це має деморалізувати населення та змусити лідерів держави капітулювати. Удари Росії продовжують спричиняти дефіцит електроенергії, що призводить до невибіркових і масових гуманітарних страждань у всій Україні", ‒ ідеться в повідомленні.

Однак ефективність цієї стратегії, імовірно, притупилася, оскільки Росія вже витратила велику частину своїх придатних ракет проти тактичних цілей.

"Крім того, з огляду на те, що Україна успішно мобілізувалася протягом дев'яти місяців, матеріальний і психологічний ефект від SODCIT є меншим, ніж якби він був розгорнутий на початковому етапі війни", ‒ зазначають у британській розвідці.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...