Аваков з Геращенком забагато хочуть: Рада не дозволила поліцейським бити струмом українців

На засіданні в четвер, 29 квітня, Верховна Рада повністю відхилила законопроект №4375, покликаний дозволити використання правоохоронцями електрошокера при затриманні людей, які вчинили адміністративні правопорушення, інформують Патріоти України.

Для прийняття документа за основу не вистачило рівно 100 голосів - "за" виступили всього 126 народних депутатів. Також народні обранці не підтримали направлення цього документа на повторне перше читання - за цю ініціативу зібралося всього 213 голосів з 226 необхідних.
Наразі закон передбачає застосування електрошокера тільки в разі відбиття нападу на поліцейського, іншу особу і / або об'єкт, який знаходиться під охороною, а також при необхідності відбиття нападу тварини, яка загрожує здоров'ю особи або поліцейського.
Однак проект закону №4375 пропонував внести зміни, додавши в випадки застосування шокера:
- затримання особи, яка вчинила адміністративне або кримінальне правопорушення і надає при цьому опір поліцейському;
- затримання особи, яка вчинила тяжкий або особливо тяжкий злочин і намагається втекти;
- затримання особи, яка чинить збройний опір або намагається втекти з-під варти;
- затримання озброєної особи, яка погрожує застосуванням зброї та інших предметів, які загрожують життю або здоров'ю людей, зокрема поліцейського.
Комітет з питань правоохоронної діяльності на засіданні 18 березня не рекомендував Раді приймати даний законопроект, зокрема, тоді члени цього парламентського органу звернули увагу на потенційну небезпеку застосування електрошокерів до людей з серцево-судинними захворюваннями і вагітних жінок.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...