"Байден недооцінив російський фактор": Екс-посол США в Києві Тейлор вказав на геополітичну помилку 46-го американського президента щодо "Північного потоку-2"

Експосол США в Україні Вільям Тейлор вважає, що президент США Джо Байден недооцінив російський фактор у питанні "Північного потоку-2", поставивши на перше місце німецько-американські відносини. Про це дипломат розповів "РИА Новости", зазначають Патріоти України.

"На мій погляд, це рішення мало враховувати наслідки російського важеля і здатності Росії впливати на Україну і Європу завдяки "Північному потоку - 2", - сказав дипломат. - Але я підозрюю, що всередині адміністрації Байдена йшли в першу чергу дебати щодо впливу газопроводу на американо-німецькі відносини. Думаю, що там менше уваги приділяли російському чиннику, а більше - американо-німецькому", - розповів Тейлор.

За його словами, адміністрації Байдена при розгляді цієї проблеми варто було б враховувати наслідки російського важеля, а також здатності Москви впливати на Київ і Європу завдяки газопроводу. Дипломат пояснив, що у Вашингтоні, швидше за все, в першу чергу йшли дебати про вплив проекту на германо-американські відносини. При цьому більше уваги необхідно було приділити саме посиленню Росії, підкреслив екс-посол.

Також дипломат засумнівався в тому, що в американській адміністрації можуть бути радники або посадові особи з проросійськими поглядами.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...