"Байден сьогодні вийшов і вперше за історію усієї Америки говорив повністю про Україну. Задумайтеся", - експерт

Звернення президента США Джо Байдена до нації є першою промовою американського лідера, присвяченою повністю Україні, і він підняв ставки. Про це сказав правник Геннадій Друзенко під час марафону "Право на владу" та "Твій вечір" у вівторок, 15 лютого, передають Патріоти України.

"Це (звернення Байдена – ред.) вже апеляція до російського народу. Це насправді намагання в останню мить загасити можливу пожежу. Ми тут, в Україні, думаємо, що Байдену нічим зайнятися, хоча ще є Китай і М'янма. Він виходить і приділяє пів години свого часу Україні. Американський президент рідко звертається до американського народу ­– раз на рік. Він сьогодні вийшов і вперше за історію усієї Америки говорить повністю про Україну. Задумайтеся", – зауважив експерт.

Він наголосив, якщо американський президент залишає все і говорить про Україну до американського народу, значить, у нього є на це підстави. "Звичайно, можна гратися у те, що це якийсь інформаційний тиск. Але хто буде взагалі Байдена поважати, якщо зараз Путін просто відведе війська? Скажуть: "Старий, хворий на голову чоловік, який просто нереально оцінює ситуацію. В Афганістані він не чекав, а воно трапилося; в Україні він чекав, а воно не трапилося". Я пропоную не сміятися, а сприйняти з усією серйозністю. Це перший і, сподіваюся, останній спіч американського президента, повністю присвячений Україні", – розповів Друзенко.

"Байден сказав, що Америка буде воювати. Він максимально підняв ставки. Далі піднімати нема куди. Якщо б вони не збиралися (воювати – ред.), вони б залишили тут посольство і громадян. Насправді ми стоїмо на порозі великої війни. І американці взяли цей виклик. Те, що наша боєспроможність за останній місяць збільшилася в рази, говорить, наскільки серйозно на Заході сприймають російську загрозу", – переконаний правник.

Джерело: ТСН.ua

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...