Байден заявив про готовність захищати Японію ядерною зброєю: Натяк не лише Китаю і не лише про Країну висхідного сонця

США демонструє рішучість захисту своїх союзників і партнерів, про що напередодні заявляв Байден під час оголошення нового пакету антиросійських санкцій

Байден заявив про готовність захищати Японію за допомогою ядерної зброї

У Вашингтоні завершилися переговори лідерів США і Японії. США за підсумками підтвердили свою рішучість на тлі загроз КНДР і Китаю захищати Токіо в рамках діючого Договору про взаємне співробітництво і гарантії безпеки від 1960 року, використовуючи для цього всі наявні засоби, у тому числі й ядерну зброю, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Голос Америки".

Прем'єр Японії Есихидэ Суга став першим іноземним лідером, з яким Байден зустрівся особисто після вступу на посаду. Головною темою переговорів був Китай і посилений військовий тиск Китаю на Тайвань, посилення контролю над Гонконгом і придушення уйгурів.

Суга зазначив, що він і Байден погодилися з необхідністю проведення відвертих дискусій з Китаєм у контексті дій Пекіна в Індо-Тихоокеанському регіоні і підкреслив значення американо-японського альянсу.

Байден заявив, що США і Японія спільно інвестувати в таких сферах, як 5G, штучний інтелект, квантові комп'ютери, генна інженерія і забезпечення безперебійних поставок мікрочіпів: "Японія і Сполучені Штати орієнтовані на інновації і дивляться в майбутнє. Це означає, що ми повинні інвестувати і захищати технології, які підтримують і збільшують нашу конкурентоспроможність".

Суга також повідомив, що Джо Байден запропонував Японії допомогу у проведенні літньої Олімпіади.

У підсумковому спільному заяві, Байден і Суга заявили про необхідність зміцнювати альянс США і Японії; висловили заклопотаність діями Китаю, включаючи «ситуацію з правами людини в Гонконг і Синьцзян-Уйгурському автономному окрузі»; підтвердили прагнення до повної денуклеизации Північної Кореї і т. д.

У спільній заяві йдеться про "важливість миру і стабільності в Тайванській протоці". Це перша згадка Тайваню в спільних заявах лідерів США і Японії з 1969 року.

Нагадаємо, раніше уряд Японії заявив про готовність скинути воду з Фукусіми в океан. В Японії відзначають, що очищена вода не буде нести загрози людям та навколишньому середовищу.

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:18

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині: росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

Америка ставить питання рубо: Блінкен прибув до Китаю. В портфелі держсекретаря вагомі аргументи, щоб переконати Сі Цзіньпін не допомагати росіянам - ЗМІ

четвер, 25 квітень 2024, 10:14

За інформацією джерел адміністрація США під загрозою санкцій має намір дотиснути Сі Цзіньпіна щодо до умиротворення Росії. КНР дуже потерпає через фінансову кризу, без доброї волі Заходу уникнути економічного краху практично не можливо. Держсекретар СШ...