Банкова повертає перевірені кадри: Умєрову готують сюрприз з Маляр

Новий міністр оборони, як повідомляли ЗМІ, обумовив своє призначення правом особисто формувати команду. Однак у ексзаступниці Резнікова, яка на посаді в МО добряче побила горщики з медіа, сильні лобісти у владі

В оточенні президента думають над поверненням в Міністерство оборони одного з колишніх заступників міністра. За інформацію обізнаних джерел NV, йдеться про Ганну Маляр, яка за часів Олексія Резнікова керувала у відомстві інформаційною політикою.

Принаймні, в МО шукають саме топменеджера, який міг би вести цей напрям.

Наразі в міністерській команді Рустема Умєрова немає людини, яка б на найвищому рівні відповідала за інформполітику та комунікацію зі ЗМІ, — цим раніше займалась Маляр. Після її звільнення цю сферу, на додачу до гуманітарного напряму, віддали колишній директорці Українського ветеранського фонду Наталії Калмиковій, яка стала однією з заступниць Умєрова.

"Але вона [Калмикова] з інформнапрямом не справляється, — там потрібен гарний менеджер, який би організував весь процес з військовими, — зазначило джерело NV серед топполітиків фракції СН. — Тому є ідея знову повернути на посаду Ганну Маляр".

Альтернативним кандидатом на позицію інформзаступника Умєрова є речник Східного угрупування військ ЗСУ Сергій Череватий.

"Він хороший речник, про нього позитивно відгукуються військові. Але його не хоче відпускати Олександр Сирський [командувач Сухопутних військ]", — зазначило джерело редакції в оборонному відомстві.

Видання звернулось по коментар до Череватого, але той не прокоментував своє можливе призначення. Маляр на момент публікації матеріалу також не відповіла виданню.

У Міноборони заявили NV, кажучи про повернення Маляр у відомство, що «подібне не обговорюється».

Раніше Кабмін призначив шістьох нових заступників міністра оборони Рустема Умєрова: Івана Гаврилюка, Станіслава Гайдера, Дмитра Кліменкова, Юрія Джигира, Наталію Калмикову та Катерину Черногоренко.


"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...