Без "знання" російської історії до роботи не допустять: Окупанти відправляють вчителів з Маріуполя на "атестацію" до РФ

Окупований Маріуполь перебуває на межі екологічної та гуманітарної катастрофи. У місті залишилося не так багато жителів. Але росіяни вигадують для них все нові випробування, зазначають Патріоти України.

В черговий раз від окупантів дісталося вчителям у Маріуполі. Там і без того з особливою недовірою ставилися до них. Адже декого з педагогів вдалося вмовити на співпрацю лише після залякувань та відвертих погроз "фільтраційними" таборами та обмеженням доступу до "гуманітарної" допомоги.

У Маріуполі діє неофіційна заборона на виїзд освітян. Все через те, що на кінець травня 2022 року окупантам вдалося схилити до співпраці лише 53 вчителів. З вересня окупанти планують перевести освіту Маріуполя до російських стандартів та вчити дітей за російськими програмами. Але для цього треба українських вчителів з міста відправити на "перепідготовку". Відтак всіх маріупольських педагогів посилають на "атестацію" в Росію.

"Без "атестації" на знання видуманої історії Росії та пропаганди російською до роботи з вересня допускати не будуть. Викорінення України – постійна мета росіян в дії", – написав з цього приводу радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Без канікул та всього три предмети

Це не перше схоже рішення окупантів щодо освіти дітей в Маріуполі. До цього Петро Андрющенко повідомляв, що в місті вирішили продовжити навчання для дітей у школах до 1 вересня. Правда, викладатимуть лише три предмети – російську мову та літературу, історію Росії та математику. При цьому математика в цей список потрапила не тому, що окупанти хочуть підтягнути рівень знань школярів. Виявилося, що українські діти не розуміють математичні терміни російською. Відтак ціле літо їх будуть "перенавчати", проводячи процес русифікації.

Щодо випускників шкіл, то їм окупанти вже видали "атестати" від фейкового утворення "ДНР". І пообіцяли, що воно даватиме пільги при вступі до ВНЗ в Росії. Правда, не уточнили, що російські дипломи тепер за межами самої Росії не визнаються, адже держава-агресорка вирішила відмовитися від Болонської системи вищої освіти.

За два кроки до... Росія, Китай, Іран та їх сателіти пов'язані не ідеологією, а відчаєм, - WP

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:00

Іран, Росія, Китай та КНДР очолюють блок диктаторських режимів, до якого входять і терористичні угрупування - їх пов'язує не ідеологія, а відчай. Про це йдеться в аналітичній статті на сайті The Washington Post, передають Патріоти України. Всі ці країн...

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...