Біля кордонів України 100-тисячне військо Росії: У СБУ назвали 5 напрямків, звідки може напасти Путін

Росія для вторгнення в Україну може використовувати п'ять основних напрямків і не виключено напад з території Білорусі. Про це розповів на форумі "Україна 30" глава СБУ Іван Баканов, передають Патріоти України.

За його словами, зараз військова загроза з боку Росії спала, але агресор відвів лише частину своїх військ (тільки з Криму).

"Бойовий і чисельний склад ударного угруповання Росії, уздовж кордону України і на окупованій території Криму становить близько 100 тисяч людей – це станом на зараз. Танки, бойові літаки, кораблі, вертольоти, батальйонно-тактичні групи, групи ракетних військ і артилерії", – сказав Баканов.

За його слова, є п'ять основних напрямків, звідки може вдарити Росія, а також ще одиможливий – з території Білорусі:

  • Сіверський оперативний напрям – під ударом Сумська та Чернігівська області;
  • Слобожанський – Харківська область;
  • Донецький – Донбас;
  • Південнобузький (з Предністровья) – Одеська область;
  • Кримський – Херсонська область і все азово-чорноморське узбережжя України.

"65% українського кордону уразливі, а решта 35% на західному напрямку теж вимагають пильності з боку нашої держави. Росія активно використовує і підживлює націоналістичні рухи в країнах, щоб впливати на ситуацію в Україні. Приклад Угорщини яскраве тому підтвердження", – сказав глава СБУ.

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...

Росія планує зірвати Глобальний саміт миру в Швейцарії – Зеленський

середа, 24 квітень 2024, 19:55

Росія має конкретний план для зриву Глобального саміту миру, який має відбутися у Швейцарії. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками держав-партнерів і міжнародних організацій, які працюють в Україні, передають Па...