Біля кортежу президента Польщі пролунав гучний вибух. Поліція затримала зловмисника

У кортеж польського президента Анджея Дуди ввечері 27 травня кинули петарду. Інцидент відбувся поблизу міста Кшевата, під час повернення політика з Великопольського воєводства, повідомляє RMF FM.

Близько 21 години вечора колона лідера Польщі проїжджала через село Кшевата в Кольському повіті. Там у бік президентського автомобіля невідомий чоловік кинув петарду. Пролунав гучний вибух. Внаслідок інциденту ніхто не постраждав.

Згодом місцева поліція затримала зловмисника. Ним виявився 39-річний чоловік у стані алкогольного сп'яніння. Його помістили у витверезник. Чоловік заявив, що "хотів налякати птахів петардою".

Німеччина вводить жорсткі правила для біженців з України: Що варто знати

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 23:40

З 1 січня 2025 року біженцям у ФРН знижуватимуть розмір допомоги (Bürgergeld) на 30% протягом трьох місяців, якщо вони відхилять розумну пропозицію щодо працевлаштування. Про це повідомляє ntv із посиланням на джерела в уряді країни, пише Deutsche Well...

Скандал не стихає: У Польщі знову пригрозили блокувати Україні вступ до ЄС через питання Волинської трагедії

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 23:25

Голова Польської селянської партії, міністр оборони країни Владислав Косіняк-Камиш заявив, що блокуватиме вступ України до Євросоюзу, допоки не вирішиться питання ексгумації і пам’яті жертв Волинської трагедії. Про це повідомляє Wirtualna Polska, перед...