Білих "Лад" родичі не дочекаються: Окупанти використовують мобільні крематорії, щоб приховати свої втрати

Фото: РИА Новости | Росіяни використовують мобільні крематорії, щоб приховати свої втрати

За даними пресслужби Генштабу ЗСУ, одна з таких спеціальних машин стоїть у Бердянську. Процедура кремації позбавляє родичів окупантів пільг і компенсацій, адже облік смертності не ведеться.

Російські окупанти використовують мобільні крематорії для того, щоб приховати свої колосальні втрати на фронті. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ 1 липня.

За наявною інформацією, російське командування застосовує традиційну для себе практику, яка дає змогу Кремлю уникнути відповідальності. Після кремації, яка відбувається без ідентифікації особи та обліку, сім'ї загиблих втрачають пільги і компенсації.

Фінансові виплати — одна з причин, через яку росіяни йдуть воювати, зазначили в Генштабі, і російська пропаганда активно просуває цей наратив.

"Зокрема, встановлено, що один з таких крематоріїв у режимі 24/7 наразі працює на території Бердянського порту. Наразі кремації підлягають приблизно 50 тіл загиблих російських військовослужбовців, які нещодавно були доправлені з районів ведення бойових дій до місцевого моргу", — йдеться в повідомленні.

Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит. Медзаклад продовжує рятувати дітей

субота, 27 липень 2024, 19:30

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською в День медичного працівника відвідали лікарню Охматдит у Києві, яка зазнала російської атаки 8 липня. Про це глава держави повідомив у Telegram в суботу, 27 липня, передають Патріоти...

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...