Богдан анонсував "новий формат" свята: На День Незалежності у Києві замість параду пройде Хода гідності

Організацією заходу займається відомий український режисер, проте голова ОПУ не назвав його прізвище.

Андрій Богдан. Фото: УНІАН.

Цьогоріч Україна відзначатиме День Незалежності за новим осучасненим сценарієм та без традиційного параду. У Києві 24 серпня пройде Хода гідності, участь в якій візьме президент Володимир Зеленський, керівництво держави, військові ЗСУ, волонтери, спортсмени, медики, освітяни тощо. Про це заявив глава Офісу Президента Андрій Богдан на брифінгу в Києві, передають Патріоти України.

"Цього року Україна святкуватиме День Незалежності у новому форматі. Замість традиційного параду в радянських традиціях з недешевою демонстрацією військової техніки, на центральній вулиці столиці відбудеться Хода гідності", – сказав Богдан.

Як зазначив голова ОП, цьогорічне святкування буде сучасним і пройде у європейському стилі. Таке святкування Дня Незалежності має на меті започаткувати нову традицію вшанування усіх, ким пишається Україна.

"Планується, що Хрещатиком пройдуть представники різних родів військ Збройних сил України. Ветерани АТО зможуть приєднатися до представників своїх бригад. Разом з військовими у заході також візьмуть участь медики, вчителі, спортсмени, дипломати та волонтери", – розповів чиновник.

Також, у Ході візьме участь президент Володимир Зеленський та керівництво держави. Після цього глава держави звернеться до українців. Богдан також обіцяв, що у центрі Києва відбудеться грандіозний концерт. Наразі організацією займається відомий український режисер, проте голова ОПУ не назвав його прізвище.

Зеленський звільнив двох заступників Єрмака

п’ятниця, 29 березень 2024, 23:42

Президент України Володимир Зеленський звільнив двох заступників голови Офісу президента Андрія Єрмака. Відповідні укази №205 та №203 є на сайті Офісу президента. Так, зі своїх посад звільнені Андрій Смирнов та Олексій Дніпров. Як йшлося на сайті ОП, у...

Доставку боєприпасів для України в рамках чеської ініціативи вже організували - Радослав Сікорський

п’ятниця, 29 березень 2024, 22:29

Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський заявив, що наразі вже організовується доставка боєприпасів в Україну у рамках чеської ініціативи. Про це повідомило польське видання wnp.pl у п’ятницю, 29 березня, передають Патріоти України. «Той факт, що вона [іні...