"Бої будуть вкрай важкими": Військовий експерт оцінив шанси деокупації Херсона після удару по Антонівському мосту

Українські військові ввечері 26 липня поцілили в Антонівський міст, що у тимчасово окупованому Херсоні. Тепер на Херсонщині складаються доволі хороші тактичні передумови для звільнення правого берегу Дніпра. Про це сказав військовий експерт Петро Черник в ефірі інформаційного марафону, передають Патріоти України.

Черник констатував, що ворог не збирається здаватися, тож, ймовірно, бої будуть вкрай важкими. "Щодо самого Херсона, на мою думку, найкращою є тактика облоги – перетворити Херсон у другий Маріуполь не є правильним", – пояснив він.

Військовий експерт переконаний, що росіяни не підуть на відступ. Швидше за все, окупанти потраплять у котел і здадуться у полон.

Чи будуть руйнування

Опинившись у полоні, росіяни очевидно вдадуться до своєї звичної тактики – руйнування та знищення усього, що є у місті. Однак, на думку експерта, якщо правильно з тактичної точки зору підійти до цього процесу, то без логістики та забезпечення це угруповування приречене.

Чому удар по Антонівському мосту є важливим

У розвідці Міноборони Великої Британії ще 20 липня пояснили, що міст є вкрай важливим для логістики російської армії. Цим шляхом росія може робити забезпечення чи взагалі вивести свої війська з території, яку вона змогла захопити на захід від річки.

"Нижня течія Дніпра є природним бар'єром із шириною водного шляху близько тисячі метрів. Контроль над дніпровськими переправами, ймовірно, стане ключовим фактором результату боїв у регіоні", – акцентували аналітики розвідки Британії.

Схожу думку вже після удару по Антонівському мосту 26 липня висловив військовий аналітик Олег Жданов. Він підкреслив, що знищення Антонівського моста "сильно ускладнить логістику противнику, що не дасть їм змоги повною мірою підживлювати свої угрупування навколо Херсона". Адже це практично точка, від якого залежить пряме транспортне сполучення з тимчасово захопленим Кримом.

Полковник СБУ та нардеп Роман Костенко розповів виданню "НВ", що повне відрізання ворожих військ у Херсоні справді можливе. Однак для цього потрібне знищення не лише одного Антонівського моста.

Джерело: 24 канал

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...