"Бої тривають": Сирський розповів про ситуацію на Харківському напрямку

У Харківській області тривають бої у прикордонних районах вздовж державного кордону з країною-агресором Росією. Обстановка складна, проте Сили оборони України роблять все, аби утримати оборонні рубежі та позиції. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський у неділю, 12 травня, передають Патріоти України.

За його словами, ситуація на фронті залишається загостреною. Росіяни активно атакують підрозділи ЗСУ на декількох напрямках, щоб просунутися вглиб України.

Він зазначив, що підрозділи Сил оборони ведуть жорсткі оборонні бої, спроби окупантів прорвати українську оборону зупинено. «Працює наша розвідка, артилерія, підрозділи безпілотних систем. Ми знаємо плани ворога і гнучко реагуємо на всі його дії. Для підсилення оборони вживаються всі необхідні заходи та оперативно приймаються рішення, в тому числі кадрові», — наголосив Сирський.

Головком зауважив, що цього тижня обстановка у Харківській області загострилась. Наразі там тривають бої у прикордонних районах вздовж державного кордону з РФ.

Водночас на Куп’янському, Сіверському, Лиманському, Покровському напрямках тривають бої, ситуація динамічно змінюється. Сирський розповів, що в одних районах ворог має частковий успіх, в інших — ЗСУ витісняють противника та покращують своє тактичне положення.

Він підкреслив, що на Краматорському напрямку загарбники не полишають спроб заволодіти містом Часів Яр, продовжуючи наступальні дії східніше міста. Крім того, російська армія безрезультатно намагається відновити втрачене положення в районі Кліщіївки. «Попри складну ситуацію на фронті проводиться ротація підрозділів для відпочинку військовослужбовців та відновлення боєздатності бригад», — додав Сирський.

Тільки одна причина: Сікорський розповів, коли Польща буде збивати російські ракети над Україною

неділя, 8 вересень 2024, 6:59

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Польща має законне право збивати російські ракети, якщо вони становлять загрозу для українських атомних електростанцій. Про це він повідомив у інтерв'ю ВВС, передають Патріоти України. Від...

"Ми не можемо поводитись як росіяни, але...": Україна обмежує привілеї російських військовополонених - Лубінець

неділя, 8 вересень 2024, 6:41

У полонених російських окупантів більше немає права здійснювати телефонні дзвінки з України. Про це в ефірі телемарафону повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передають Патріоти України. . Він наголосив, що наразі в Укр...