Бої за Авдіївку: Експерт розповів, який ресурс стягнули росіяни на той напрямок

Російські окупаційні війська продовжують стягувати великі ресурси під Авдіївку Донецької області. Для Сил оборони це зараз найбільш гаряча та небезпечна ділянка фронту. Про це заявив в ефірі телеканалу "Еспресо" військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, передають Патріоти України.

За його словами, зараз в районі Авдіївки присутні кілька окремих стрілецьких бригад окупантів – йдеться про "доволі серйозний потенціал".

"Якщо 10 жовтня ми говорили, що противник розпочинає наступальні дії та задіює ресурс 1-го армійського корпусу, також тоді використовувалась 20-та, 150-та мотострілецькі дивізії зі складу 8-ої загальновійськової армії РФ. А через майже півтора-два тижні вже мова йшла, що фактично уся 2-га загальновійськова армія РФ перебуває біля Авдіївки. Там зараз є 15-та, 21-ша та 30-та окремі стрілецькі бригади (ОСБр), тобто доволі серйозний потенціал",– пояснив Коваленко.

Також експерт додав, що зараз на тому напряму перебуває і 55-та ОСБр зі складу 41-ої загальновійськової армії РФ. Росіяни накопичили там ресурсу більше, ніж стягували для штурмів Бахмута.

"Росіяни продовжують стягувати під Авдіївку достатньо серйозний ресурс. Для них це фетиш, такі ось вони маніакальні фетишисти щодо Авдіївки. І загально, якщо ми розглядаємо протяжність фронту, то біля Авдіївки зараз накопичено росіянами ресурсу навіть удвічі більше за своїми можливостями, ніж було біля Бахмута. Це зараз найгарячіша та найнебезпечніша ділянка фронту саме для Сил оборони", – констатував Олександр Коваленко.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...