"Босов став першою жертвою": Як коронавірус і криза посварили "друзів" Путіна

Мільярдер займав 80 місце в російському списку Forbes, займався продажем вугілля, а за відомостями анонімних джерел навіть мав частку в поставках вугілля з окупованих територій Донбасу.

Загибель мільярдера Дмитра Босова може бути пов'язана із загостренням конфліктів серед російських олігархів і чиновників, які борються за ресурси на тлі пандемії коронавірусу, падіння цін на нафту і економічної кризи. Про це розповів політолог Олексій Голобуцький, передають Патріоти України.

"Ресурсна база надспоживання російських еліт тане на очах. І оточення Путіна починає рвати те, що ще можна урвати. Босов просто став першою жертвою. Крім того, не варто забувати, що він останній російський бізнесмен, пов’язаний з Березовським", - говорить Голобуцький .

Тіло Дмитра Босова було знайдено 6 травня у заміському будинку. За попередніми даними, причиною смерті було самогубство.

Мільярдер займав 80 місце в російському списку Forbes, займався продажем вугілля, а за відомостями анонімних джерел навіть мав частку в поставках вугілля з окупованих територій Донбасу. У 2018 році йому вже доводилося "відбиватися" від російських нафтовиків, зокрема, президента "Роснефти" Ігоря Сечіна і його соратників, які, за деякими даними, тоді намагалися прибрати до рук вугільну галузь. Тоді Босову вдалося захиститися через зв'язки з Володимиром Путіним, чию "Нічну хокейну лігу" - клуб найближчих до президента Росії осіб - мільярдер офіційно спонсорував.

Однак на цьому конфлікт не припинився і існують підозри, що загибель Босова пов'язана саме з ним. Припускають, що "нафтовики" могли активізувати тиск у зв'язку з різким падінням цін на нафту і зменшенням ресурсного "пирога".

Однак навіть якщо конкуренція між Сечіним і Босовим не має відношення до смерті вугільного магната, експерти все одно зазначають значну внутрішню напруженість в Росії. "Її еліти опинилися в новій економічній реальності, спричиненій ситуацією на ринку нафти та впливом пандемії коронавірусу. Поєднання цих факторів створює дуже несприятливу економічну ситуацію, яка цілком прогнозовано загостює конфлікти в абсолютно різних сферах, ламає існуючі консенсуси. Ми вже спостерігаємо конфлікт між Рамзаном Кадировим і ФСБ, конфлікт між владами регіонів і урядом Мішустіна. Інтереси еліт надзвичайно складно переплетені, і в умовах конкуренції за ресурси ситуація стає непрогнозованою", - зазначає кандидат політичних наук Олеся Яхно.

Джерело: Апостроф

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...