"Брали маленький Бахмут аж 224 дні": На росТБ накинулися на ПВК "Вагнер" після бунту Пригожина (відео)

Російські пропагандисти, судячи з усього, розпочали кампанію з дискредитації ПВК "Вагнер" після "походу на Москву", влаштованого власником компанії Євгеном Пригожиним. Так, кремлівський "Перший канал" випустив сюжет, у якому ефективність вагнерівців назвали "міфом" і водночас розхвалили регулярну армію РФ, передають Патріоти України.

Зокрема, через тиждень після спроби "перевороту" в Росії пропагандисти Кремля вирішили представити росіянам "інформацію до роздумів щодо створеного міфу про максимальну ефективність" ПВК "Вагнер". На росТБ похвалилися, що окупанти із ЗС РФ "взяли Маріуполь за 71 день".

За їхніми словами, підрозділи міноборони країни-агресорки, чеченські підрозділи росгвардії, терористичні батальйони "ДНР" "Спарта" та "Сомалі" захоплювали "одне з десяти найбільших в Україні місто".

Пропагандисти підкреслили, що з Маріуполя нібито "вісім років цілеспрямовано робили потужний укріпрайон з "Азовсталлю", що вважалася неприступною, і "вкрай мотивованим батальйоном "Азов". Водночас вагнерівці "брали 224 дні не найважливіший з погляду всього фронту Бахмут" – "місто площею 41,5 кілометра квадратних і населенням у 72 тис. осіб".

"Навіщо ми привели всі ці дані? Безумовно, ми аж ніяк не применшуємо подвиг бійців ПВК "Вагнер", які чесно і самовіддано билися, звільняючи Артемівськ. Ми лише за те, щоб картина того, що відбувається, завжди була об'єктивною і неупередженою", – виправдалися автори сюжету.

Водночас до мережі потрапило фото, судячи з якого з офісу ПВК "Вагнер" демонтували вивіску.Водночас у мережу потрапило фото, судячи з якого з офісу ПВК "Вагнер" у Санкт-Петербурзі демонтували вивіску.

Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит. Медзаклад продовжує рятувати дітей

субота, 27 липень 2024, 19:30

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською в День медичного працівника відвідали лікарню Охматдит у Києві, яка зазнала російської атаки 8 липня. Про це глава держави повідомив у Telegram в суботу, 27 липня, передають Патріоти...

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...