Бразилія відмовляється від російських Мі-35. Закуплені раніше країною "не имеющие аналогов в мире" ударні верольоти швидко перетворились на металобрухт

Російські вертольоти Мі-35 у Бразилії виявилися зовсім не "бойовими одиницями".

Бразилія відмовляється від російських Ми-35

Бразилія відмовляється від російських ударних гелікоптерів Ми-35, які мають місцеве позначення AH-2, повідомляють Патріоти України з посиланням на видання Poder Aéreo.

Станом ще на 2020 рік з 12 бразильських Мі-35М, вони ж АН-2 Sabre, зі складу 2-ї ескадрильї 8-ї авіаційної групи на авіабазі в Порту-Велью, через 10 років експлуатації, 2 повністю розібрані у форматі технічного канібалізму, а з 10 — лише 3 придатні до польотів. Тобто двох вертольотів, можна вважати, немає взагалі, оскільки запчастини від них використовуються для працюючих машин.

За словами джерела, виведення з експлуатації першої партії заплановано на 1 березня, а останньої – на 31 грудня 2022 року.

До Бразилії ударні гелікоптери Ми-35М поставлялися чотирма партіями по три повітряних судна в кожній.

Офіційна церемонія включення Ми-35М до складу Повітряних сил Бразилії відбулася 17 квітня 2010 року на авіабазі Порту-Велью.

Бразильський гелікоптер Ми-35 (AH-2)

12 гелікоптерів, отриманих ескадрильєю Поті, налітали до 2020 року понад 8000 годин.

З 2008 року росіяни не провели жодного повноцінного технічного обслуговування, не кажучи вже про капітальний ремонт, а лише оформили продовження льотного ресурсу через візуальний огляд для пари-трійки бойових машин. Тобто, російські фахівці кілька разів прилітали до Бразилії, оглядали більш-менш живий гелікоптер, запевняли, що він зможе літати ще 100 годин і відлітали додому.

Ми-35М – російський транспортно-бойовий ударний гелікоптер розробки ОКБ «Миля» та ВАТ «Роствертол».

Крім основного бойового призначення, вертоліт Ми-35М може використовуватися для перевезення особового складу і вантажів, транспортування хворих і поранених.

Найближчі місяці - вирішальні: Україна і Росія у певний момент можуть "заморозити" війну за корейським сценарієм, - NYT

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:25

Серед членів адміністрації Джо Байдена зростає стурбованість стосовно того, що президент РФ Володимир Путін набирає необхідну силу для зміни траєкторії війни. Зрештою, обидві сторони можуть почати переговори про припинення вогню та замороження війни за...

"Ворог почав наступальну кампанію ще в жовтні минулого року": Селезньов дав прогноз, скільки часу триватиме активний наступ РФ

п’ятниця, 17 травень 2024, 6:53

Росія буде потужно атакувати на різних ділянках фронту ще приблизно тиждень або два. Про це заявив "Еспресо" колишній речник Генштабу ЗСУ, військовий експерт Владислав Селезньов. За його словами, зазвичай масштабні наступальні операції можуть тривати в...