"Будь-який наступник Лукашенка швидко відправить його до в'язниці, тому 100% він братиме участь у виборах": Цепкало розкрив задум диктатора

Білоруський опозиціонер Валерій Цепкало впевнений, що Олександр Лукашенко, який називає себе президентом Білорусі, візьме участь у наступних виборах глави держави 2025 року. Про це Цепкало сказав в інтерв'ю головній редакторці видання "ГОРДОН" Олесі Бацман, передають Патріоти України.

У серпні Лукашенко заявив, що жителям Білорусі треба звикати до того, що в них буде інший президент. За словами Цепкало, президентські вибори в республіці мають відбутися не пізніше червня 2025 року.

"Лукашенко безумовно братиме в них участь. Тому що та система влади, яку вибудовано ним, вона не передбачає його перебування на волі після того, як він перестане формально призначати людей на посади, – зазначив білоруський опозиціонер. – Як тільки ситуація трішки зміниться, то одразу ті, хто сьогодні був його нібито прихильником або просто підлеглим, він дуже швидко змінить напрямок руху".

На думку Цепкало, Лукашенкові "фактично нереально" визначити собі наступника. "Бо наступник, який прийде за [нинішньої] системи організації влади, у нього буде або особиста помста, або, ймовірно, будуть якісь інші [причини] зводити рахунки, але зовсім очевидно, що Лукашенко дуже швидко вирушить у в'язницю", – пояснив опозиціонер.

Тому Цепкало вважає, що Лукашенко "100% братиме участь у виборах", хоча "насправді ніхто в цьому не зацікавлений", включно з нелегітимним російським президентом Володимиром Путіним.

"Путін не хотів би, щоб владу в Білорусі хоч на якийсь час міг взяти народ, як це сталося в Україні, Грузії, Вірменії. Коли не регульована зміна влади, а коли народ на вільних і чесних виборах обирає собі політичне керівництво. Це найстрашніша небезпека для Путіна. Він хоче поміняти Лукашенка, він хоче, щоб стався керований транзит влади", – розповів опозиціонер.

На концерті Кобзона стабільний аншлаг, у росіян також надзвичайна утилізація артилерії та автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати ворога станом на 7 жовтня

понеділок, 7 жовтень 2024, 9:05

Українські військові за добу знищили 1160 російських окупантів. Загальні бойові втрати РФ з 24.02.22 по 07.10.24 орієнтовно склали близько 661630 осіб. Про це повідомив Генштаб ЗСУ. Загалом з початку війни ліквідовано:

Рука Москви ще так міцна в наших судах? УПЦ МП виграла апеляцію щодо знесення храму-МАФу, незаконно поставленому біля фундаментів Десятинної церкви Києва за Януковича

понеділок, 7 жовтень 2024, 7:39

Північний апеляційний госпсуд Києва 1 жовтня задовольнив апеляцію УПЦ у справі про знесення "храму - МАФу" біля фундаменту Десятинної церкви та Національного музею історії України, поряд з Пейзажною алеєю у Шевченківському районі. Саме знесення відбуло...