Буданов розповів, кому могла належати автівка, сфотографована на Каховській ГЕС перед російським терактом

Машина, яку сфотографували на Каховській ГЕС, могла належати російським спецпризначенцям, які влаштували теракт. Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов в етері телемарафону у вівторок, 20 червня, передають Патріоти України.

«Є багато фактів, які прямо показують, як це [підрив Каховської ГЕС] відбувалося. Найцікавіше — за пів години [до теракту] по радіомережі вийшли на підрозділ, який був на Каховській ГЕС, і сказали дуже швидко зібратися і залишити територію. У цей самий час прибула група спецпризначення і сталося те, що сталося… Одна з машин [де, як припускали журналісти, була вибухівка] насправді належить їм», — заявив він.

Раніше агентство Associated Press показало фото машини на Каховській ГЕС і припустило, що всередині була вибухівка. Представник українських спецпризначенців на умовах анонімності сказав, що однією замінованою автівкою би не вдалося зруйнувати дамбу, і припустив, що підрив машини міг посилити запланований окупантами вибух у машинному залі та зруйнувати верхню частину ГЕС.

Пізніше журналіст Радіо Свобода Марк Крутов опублікував супутниковий знімок за 19 червня, судячи з якого, машина досі перебуває на руїнах ГЕС і не була пошкоджена під час теракту.

Голова МЗС Латвії пробігла півмарафон заради збору коштів на дрони для захисників України

неділя, 19 травень 2024, 21:17

Міністерка закордонних справ Латвії взяла участь у Ризькому марафоні задля збору коштів на дрони для України, та подолала дистанцію півмарафону – 21 кілометр. У суботу Байба Браже оголосила, що зареєструвалася на дистанцію 21 км, що буде першим її півм...

"Постраждали 13 людей": У міноборони РФ заявили про обстріл Білгородщини

неділя, 19 травень 2024, 20:54

Російське міністерство оборони заявило про нібито знищення 4 повітряних засобів над Білгородською областю. Водночас відомо про буцімто 13 постраждалих. Про це повідомляє міноборони РФ, передають Патріоти України. "Близько 19:00 мск припинено чергову сп...