"Буде більше, ніж наразі озвучено": Резніков розповів, що, крім Нідерландів та Данії, ще кілька країн готуються передати Україні свої F-16 (відео)

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що ще декілька країн вирішили приєднатися до так званої міжнародної навчальної коаліції щодо винищувачів F-16. Про це він повідомив під час брифінгу з міністром оборони Болгарії Тодором Тагаревим в Одесі.

До так званої коаліції літаків у Вільноюсі вже приєдналося 11 країн, проте вона продовжує зростати та є відкритою до долучення, розповів він.

"Я точно знаю, що є декілька країн, які готові це зробити (приєднатися до коаліції, — ред.), просто вони наразі отримують певні політичні дозволи своїх парламентів, рішення урядів буде", — сказав Олексій Резніков.

З його слів, до міжнародної навчальної коаліції входять не лише ті країни, які мають літаки F-16, зокрема Канада. Такі країни долучаються до тренувань, підготовки та допомоги з інфраструктурою.

Резніков зазначив, що важливим є те, яке озброєння може нести літак. Тому коаліція братиме на себе зобов'язання постачати нам необхідну зброю, аби літаки були ефективними. Міністр оборони вважає, що поки немає сенсу обговорювати кількість літаків, які отримає Україна, про те він переконаний, що їх буде більше, ніж уже озвучено.

Передача Україні винищувачів F-16

20 серпня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна отримає 42 винищувачі F-16. Також Данія передасть ЗСУ шість літаків F-16 до кінця цього року. Країна пообіцяла Києву поставити ще 19 винищувачів протягом кількох років.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...