Буде чим бити ворога! Rheinmetall виготовить для України 300 тис. снарядів для зеніток Gepard - поставки почнуться вже цього року

Німецький машинобудівний та збройовий концерн Rheinmetall має намір виготовити 300 тис. снарядів для Gepard, 40 тисяч з яких будуть поставлені цього року. З цією метою Rheinmetall встановив нову виробничу лінію на своєму заводі. Таким чином, постачання боєприпасів Україні має бути прискорене. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти України.

Зокрема, нову лінію було встановлено на своєму заводі в Унтерлюсі (Нижня Саксонія) за кілька місяців, що зазвичай займає роки.

Перші снаряди вже найближчим часом надійдуть у передові частини. Загалом Rheinmetall планує поставити 300 тис. снарядів, 40 тис. із них буде поставлено цього року.

Зазначається, що в німецьких збройних силах системи Gepard вже були виведені з експлуатації, а запаси боєприпасів були на нулі, оскільки виготовлялися вони у 80-х роках. Водночас українська армія активно застосовує їх, зокрема для боротьби з дронами-камікадзе, що призводить до високої витрати боєприпасів.

Нагадаємо, генеральний директор Армін Паппергер заявив, що Rheinmetall зможе захистити свій завод в Україні від російських атак. Раніше Паппергер сказав, що завод почне працювати вже в жовтні 2023 року. Підприємство діятиме в західній частині країни та не лише вироблятиме танки й іншу бронетехніку, а й навчатиме українців обслуговувати її.

Обізвав співгромадян "свинями"?: Дуда постане перед судом через невдале висловлювання про поляків

неділя, 29 вересень 2024, 19:14

Президент Польщі Анджей Дуда постане перед судом через невдале висловлювання про поляків. Засідання заплановано на 2025 рік. Про це повідомляє Fakt, передають Патріоти України. Справа стосується коментарів Дуди щодо глядачів фільму Аґнєшки Голланд «Зел...

Вугледар опинився у лещатах: Експерт оцінив загрозу прориву ворога в місто

неділя, 29 вересень 2024, 18:47

Ситуація довкола Вугледара в Донецькій області доволі складна. За певними даними, зосереджено понад 15 тисяч особового складу російської армії. Про це розповів військовий оглядач Денис Попович, передають Патріоти України. "Сьогодні було повідомлено про...