Буде друга хвиля наступу окупантів: Військовий експерт назвав нову мету Путіна в Україні

Друга хвиля наступальної операції російського агресора в Україні передбачає створення певного "буфера безпеки" від Білорусі до Херсону, Путін може видавати це за перемогу. Таку думку висловив військовий експерт Микола Сунгуровський, передає "Суспільне".

За його прогнозом, докорінних змін у стратегії РФ не буде. Проте можуть бути точкові зміни у тактиці ведення бойових дій. Експерт допускає, що артилерійські та ракетні удари можуть завдаватися не по цивільній інфраструктурі, а по військах та військовій інфраструктурі.

"Крім того, я бачу що на цю другу хвилю Путін спробує створити такий собі, замкнений пояс від Білорусі до Херсону, такий буфер безпеки і це видати за перемогу. Тому саме на цих напрямках будуть зосереджені такі сили", - вважає Сунгуровський.

Щодо намагань Росії заручитися підтримкою з боку Сирії, Білорусі, то, на думку експерта, це "спроба прив'язати тих диктаторів, які сидять в цих країнах, до себе та своїх злочинів". "З боку Сирії я бачу послаблення того угруповання, яке там є, викликане підвищення протистояння і чергова хвиля мігрантів до Європи", - каже він.

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...