Буде торг: Bloomberg назвав країну, яка погодилася передавати повідомлення між Зеленським та Путіним

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді планує відвідати Київ у п'ятницю, 23 серпня, щоб спробувати збалансувати зв'язки з Вашингтоном і Москвою. Про це пише Bloomberg, передають Патріоти України.

За інформацією джерел видання, Моді виключив роль посередника в припиненні російської війни в Україні. Однак Індія погодилася передати повідомлення між диктатором Путіним і Володимиром Зеленським, стверджує Bloomberg.

"Візит Моді до України відбувається через кілька тижнів після його візиту до Росії, давнього союзника Індії, що викликало розчарування у Вашингтоні. Адміністрація президента Джо Байдена зробила тісніші зв'язки з Індією наріжним каменем своєї зовнішньої політики. Американські посадовці висловили занепокоєння з приводу російського візиту під час низки зустрічей і телефонних розмов зі своїми індійськими колегами в липні", – йдеться у статті

Небажання Моді виступати посередником у припиненні війни частково пояснюється залежністю Індії від Росії щодо дешевої нафти та зброї. Індія утримується від критики Москви за вторгнення до України і збільшила закупівлю російської нафти до рекордного рівня.

У Bloomberg вважають, що для Зеленського та України важливо зустрітися з Моді, щоб обговорити роль Індії у відновленні миру.

"Індія відіграє центральну роль у прагненні Зеленського здобути прихильність ключових країн так званого Глобального Півдня, але цього року ці зусилля зазнали невдачі. На червневому саміті у Швейцарії Індія була серед країн, які не підписали підсумкову заяву, що стало ударом по спробі України розширити підтримку в її війні, щоб відбити напад РФ", – пишуть у виданні.

Водночас джерела Bloomberg сказали, що зустріч з Моді навряд чи призведе до якихось важливих заяв. Перш ніж прибути в Україну, Моді також відвідає Польщу.

"Гра на підвищення ставок": Лакійчук пояснив, як Курська операція ЗСУ впливає на війну на Донбасі

вівторок, 20 серпень 2024, 18:50

Керівник безпекових програм Центру глобалістики "Стратегія ХХІ" Павло Лакійчук вважає, що наступ окупантів на Донецькому напрямку і Курська операція ЗСУ в Росії - це протистояння нервів. Ця ситуація - гра на підвищення ставок. Хто першим ухвалить політ...

Скільки ще може тривати війна в Україні? Романенко назвав можливі сценарії

вівторок, 20 серпень 2024, 16:50

Війна, яку розв’язала Росія в Україні, триває вже понад два з половиною року. Ситуація на фронті більш ніж гаряча. Ворог повільно, але наступає на Донеччині, а ЗСУ стрімко захоплюють нові території на російській Курщині та контролюють їх, дивуючи увесь...