Будуть погіршуватися? Експерт пояснив, чи зміняться відносини Ірану з Росією після авіакатастрофи

Відносини з Росією будуть поступово погіршуватися, а Іран буде намагатися шукати шляхи до діалогу із Заходом, сказав військовий експерт, директор Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі телемарафону, коментуючи загибель президента Ірану Ібрагіма Раїсі.

"В Ірані, вочевидь є ті, хто не підтримує, щоб ця країна була у вісі зла і зацікавлені в тому, щоб співпрацювати зі США та Заходом і вийти на відновлення ядерної угоди, яка діяла раніше", - зазначив він.

Мусієнко вважає, що відносини з Росією будуть поступово погіршуватися, а Іран буде намагатися шукати шляхи до діалогу із Заходом, тому що Раїсі був категоричним противником ядерної угоди і співпраці із Заходом.

"Парадоксальність ситуації в тому, що якраз представники духовної влади - Алі Хаменеї і його син Моджтаба виступають за те, щоб відновити відносини із Заходом", - зазначає експерт. За його словами, вони розуміють, що економічна ситуація така, що "Росія їх не витягне", а потенціал для торгівлі нафтою, газом та іншими ресурсами із Заходом є набагато більшим, ніж з Росією.

"Та ознака, що Росія дуже швидко поспішила відправити своїх рятувальників на пошуки гелікоптера, на якому летів президент Ірану, свідчить про те, що вони дуже сильно запереживали, скоріш за все, і хотіли продемонструвати, що це перша країна, яка завжди Ірану готова протягти руку допомоги. Там процеси певні будуть відбуватися і вони відбуватимуться не в інтересах Росії", - зазначає Мусієнко.

24-й ОМБР ЗСУ показала , як армія Путіна "Сонцепеком" спалює Часів Яр, А разом і Женевську конвенцію (відео)

п’ятниця, 28 червень 2024, 23:40

Кадри ударів окупантів по місту на Донеччині показали в 24-й ОМБр імені короля Данила, яку нещодавно передислокували для посилення оборони в районі Часового Яру, передають Патріоти України . Воїни 24 ОМБр тримають населений пункт та знищують загарбник...

До розвідка встановила результат: Міноборони підтвердило знищення російського центру космічного зв'язку в Криму

п’ятниця, 28 червень 2024, 23:25

Окупанти втратили широкий спектр можливостей по наведенню цілей на Україну. Міністерство оборони України підтвердило, що Сили оборони 23 червня знищили російський центр космічного зв'язку під час вечірньої ракетної атаки на тимчасово окупований Крим 23...