Була "провідним спеціалістом": На Харківщині затримали співробітницю "громадської приймальні" гауляйтера

Колаборантку, яка працювала у ворожій "військово-цивільній адміністрації Куп’янського району", затримали. Про це повідомили в Управлінні Служби безпеки України в Івано-Франківській області, передають Патріоти України.

Слідчі СБУ встановили, що жінка працевлаштувалася в окупаційну адміністрацію на посаду провідного спеціаліста відділу звернень громадян. Вона працювала у "громадській приймальні" гауляйтера Харківщини Віталія Ганчева.

"Колаборантка займалася наданням консультацій з отримання російського громадянства, російських пенсій, розподілом допомоги від Росії та влаштуванням на роботу місцевих жителів під російською владою. Фігурантка розповіла слідчим, що роботу окупаційної адміністрації особисто курували кілька співробітників російської ФСБ. Окремі з них займали посади в адміністрації під прикриттям. А колаборанти з верхівки окупаційної влади виконували те, що їм наказували представники ворожої спецслужби", — поінформували в СБУ.

Слідчі СБУ повідомили затриманій у Купʼянському районі жінці про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (добровільне зайняття громадянином України посади у незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території, в тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора). Закон передбачає позбавлення волі на термін від пʼяти до десяти з позбавленням права обіймати певні посади строком від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої. Фігурантка перебуває під вартою.

Про мотивацію

неділя, 19 травень 2024, 0:45

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...

"Ми готові до з'ясування відносин на полі бою": Лавров очікує ворожнечу з Європою "на покоління"

субота, 18 травень 2024, 23:16

Європа як партнер для Росії не актуальна як мінімум на одне покоління. Таку заяву зробив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у суботу, 18 травня, передають Патріоти України. "Дмитро Віталійович Тренін (російський політолог – ред.) в одній зі св...