"Бунт можуть підняти якути або буряти": Журналіст оцінив шанси на розвал Росії

У найближчі роки розпад країни-агресора Росії малоймовірний. Він міг би статися на ґрунті міжетнічних конфліктів, проте зараз про це говорити рано. Таку думку в інтерв'ю "Главреду" озвучив журналіст, шеф-редактор інформаційного агентства УНІАН Михайло Ганницький, передають Патріоти України.

"Нікому розіграти таку монету, до таких подій ще потрібно дожити. Спочатку росіяни повинні здорово збідніти і зрозуміти, що їм не вистачає, умовно кажучи, їжі, та відчути значне погіршення умов свого життя. І тоді, може бути, у малих народів Росії виникнуть питання", - пояснив він.

Ганницький припустив, що "бунт в РФ можуть підняти якути, у яких були подібні спроби в 2010-ті роки, або буряти, в республіці яких видобувають найбільше в світі алмазів, а рівень життя – як у всій Росії за межами Москви". "Події можливі, однак, на жаль, говорити про це поки рано", - зазначив він.

Журналіст додав, що, згідно з опитуваннями російської соціологічної організації Левада-Центр, підтримка агресивної зовнішньої політики, яку веде зараз Російська Федерація, у всіх регіонах є значною. Крім того, російська пропаганда інтерпретує події в правильному для Москви ключі.

"Росії потрібен хоча б 5- річний період інформаційної детоксикації та перевиховання, щоб росіяни дізналися, чому до них так ставляться сусіди, а також як сусідні держави – країни Балтії, колишні учасники організації Варшавського договору і СРСР - трактують історичні події. Якби їм розповіли про злочини ГУЛАГу, більшовиків, царів від Петра до Миколая, тоді з'явився б шанс на просвітлення. Можливо, в такій ситуації вони замисляться про те, що податкові відрахування та гігантські нафтогазові доходи краще направити на свої потреби – добре пожити, провести в будинки каналізацію, покласти асфальт у дворі багатоквартирного будинку в Єкатеринбурзі, а не на політичні фантазії їхніх шизофреніків-керівників", - вважає журналіст.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...