Був завербований ФСБ: СБУ затримала агента РФ, який коригував удари по Силах оборони в районі проведення Курської операції

У Сумах Служба безпеки затримала 22-річного агента ФСБ, який готував російські удари по Силах оборони, що знаходяться поблизу району проведення Курської операції. Про це повідомляє пресслужба СБУ, передають Патріоти України.

Коригувальника спіймали під час контррозвідувальних заходів у Сумах. Ним виявився 22-річний уродженець Херсонщини.

Працівники спецслужби встановили, що для виконання ворожого завдання фігурант обходив місцевість, де приховано фільмував локації військових об’єктів на телефон.

Отримані відеофайли з прив’язкою до місцевості агент пересилав своєму куратору, особу якого вже встановлено Службою безпеки.

Співробітники СБУ завчасно викрили фігуранта, задокументували його злочинні дії і затримали, запобігши передачі ворогу розвідданих. Одночасно СБУ провела комплексні заходи для убезпечення локацій Сил оборони, йдеться у повідомленні.

Як встановило розслідування, молодик був дистанційно завербований ФСБ у серпні цього року, коли шукав швидкий заробіток у телеграм-каналах.

Фігурант отримав підозру від слідчих Служби безпеки за ч. 2 ст. 111 КК України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

"Це велика армія": Не слід виключати, що військові армії КНДР можуть з'явитися в Україні, - Defense Express

п’ятниця, 11 жовтень 2024, 18:30

Військовий експерт, директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих зазначив, що північнокорейська армія є п'ятою у світі за чисельністю. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України....

"У піхотні підрозділи відправляють старих і хворих": Козінчук вказав на велику проблему з мобілізацією в Україні

п’ятниця, 11 жовтень 2024, 18:25

Мобілізація в Україні досі стикається з багатьма проблемами, без вирішення яких неможливо говорити про демобілізацію. Таку думку висловив військовий психолог Андрій Козінчук в ефірі "Новини Live" передають Патріоти України. "На рахунок мобілізації – ту...