"Чекаю на конкретні кроки": Зеленський сказав, підтримка яких держав "світить" Україні

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що Україна потребує більшої підтримки від партнерів саме зараз, коли російські військові зосереджують додаткові сили на окремих напрямках. Про це йдеться у його відеозверненні, розміщеному у Telegram-каналі президента, передають Патріоти України.

"Звернувся сьогодні (31 березня - Ред.) до парламентів держав - наших партнерів: Австралії, Нідерландів, Бельгії. Відчув повну підтримку. Чекаю на конкретні кроки. Закликав ще посилити санкції проти Російської Федерації. Тиснути на агресора потрібно доти, доки агресія не вичерпається", - сказав він.

Президент додав, що говорив про це також і з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем. "Ми потребуємо більшої підтримки від наших партнерів саме зараз - коли російські військові зосереджують додаткові сили на окремих напрямках", - підкреслив Зеленський.

Окрім санкцій, розповів він, з Мішелем вони предметно обговорили й економічну підтримку України та фінансування пріоритетних проектів, а також динаміку руху України до повноправного членства в Європейському Союзі.

"Санкційна політика була одним з предметів розмови керівника Офісу президента Андрія Єрмака з Джейком Салліваном - радником президента Сполучених Штатів Америки з питань національної безпеки. США запровадили новий пакет санкцій проти Росії. Ми вдячні. Він не дасть обходити чинні санкції - такі спроби ми вже всі фіксуємо. А також на обмеження роботи чутливих галузей російської економіки - її оборонного сектору", - сказав глава держави.

Він наголосив: "Хай у Москві не забувають, що санкційна політика буде тільки продовжуватися і посилюватися. Поки немає миру - потрібні санкції. Поки Росія не почала вкладатися так само щиро в пошук миру, як вона вкладається у знищення нашої держави, санкції залишаться безальтернативними".

Зеленський також нагадав, що провів 31 березня і розмову з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом. "Говорили дуже конкретно. Зокрема, і про перспективи перемовин в Туреччині з Російською Федерацією. А також про створення дієвої системи гарантій для нашої держави. Про безпеку, якої ми потребували завжди і до реального забезпечення якої наблизились. Вдячний за готовність Туреччини стати гарантом безпеки для України", - сказав він.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...