​"Чекісти" Путіна задумали створити нову потужну кіберзброю, здатну вразити цілу країну

Хакерська група Digital Revolution оприлюднила документи, який свідчать, що ФСБ замовила їй розробку програми «Фронтон», для проведення кібератак за допомогою заражених пристроїв «інтернету речей». Раніше хакери з РФ зламали сервери газового холдингу Burisma.

Як повідомляє «Російська служба Бі-бі-сі», Digital Revolution виклала архів з 12 технічних документів, схем, а також фрагментів коду. Замовив кіберзброю Центр інформаційної безпеки ФСБ. Хакери стверджують, що існує три версії програми - «Фронтон», «Фронтон-3Д», «Фронтон-18». Вони заражають будь-які «розумні» пристрої, об'єднують їх в мережу і потім атакують сервери.
З представлених документів витікає, що підрядники ФСБ запропонували ботнет, який на 95% складався з IP-камер і цифрових відеорекордерів.
«Атака на національні DNS-сервери може зробити недоступним інтернет протягом декількох годин в невеликій країні», - зазначено в документах.
Розробка кіберзброї почалася в жовтні 2016 року, коли в США атаці заражених пристроїв «інтернету речей» піддалося близько 70 великих інтернет-сервісів. Тоді протягом кількох годин були збої у Twitter, Paypal, Netflix, Spotify і Amazon.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...