Через підтримку України розгорілась жорстка бійка: Трамп вимагав від Конгресу позбавити Київ швидкої оборонної допомоги США, погрожуючи провалити військовий бюджет 2020 року

Якщо б демократи не поступилися і непередбачуваний господар Білого дому наклав би вето, це обернулось важкими наслідками для США, їх союзників та великою радістю ворогів за подаровану Трампом "передишку"

Адміністрація президента Дональда Трампа вимагала від демократів прибрати з оборонного бюджету на 2020 рік, прийнятого таки після тривалих дискусій, пункт про швидке надання Україні військової допомоги, повідомляють Патріоти України з посиланням на The Washington Post.

Посадовці адміністрації Трампа погрожували накладенням вето президента, якщо демократи не приберуть відповідний пункт. Вето президента призвело б до відставки уряду. Спірний пункт передбачав конкретні терміни надання допомоги Україні.

У кінцевому рахунку демократи на чолі із спікером Палати представників Ненсі Пелосі погодилися на пропозицію, щоб уникнути вето та відставки уряду.

За словами анонімних джерел видання, пункт про військову допомогу Україні був одним із тих, щодо якого Білий дім "провів жорстку лінію" під час перемовин про доопрацювання законодавства про витрачання коштів.

F-16 скоро будуть в небі України? США вже відправили Києву бомби для винищувачів, - експерт

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:28

У рамках нового пакету військової допомоги США в Україну вже прямують високоточні бомби для сучасних західних винищувачів F-16, заявив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи ...

Там справжнє "пекло": У ЗСУ розповіли, на якому напрямку Росія зазнає найбільших втрат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:59

У середньому 85% втрат армії РФ припадає на Східний напрямок. Там противник втрачає як живу силу, так і легкоброньовану техніку. Про це LIGA.net повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин, передають Патріоти України. За словами Волошина, важливу рол...