Через правдиву розповідь про війну в Україні: Учениці з Пензи написали донос на вчительку

У російському місті Пенза школярі написали донос на свою вчительку, яка вирішила розповісти правду про війну в Україні та діях Російської Федерації. На викладача завели справу за статтею про фейки про Збройні сили РФ, інформують Патріоти України.

Як передає видання "Медуза" з посиланням на кілька першоджерел, вчительку звуть Ірина Ген. Вона викладала в училищі олімпійського резерву і чесно висловилася про війну в Україні перед двома своїми вихованками. Останні записали розмову і донесли на Ірину Ген.

У бесіді вчителька сказала, що РФ заслужено відсторонили від світових спортивних змагань. За її словами, "поки Росія не почне себе вести цивілізованим чином, це буде тривати вічно".

Далі Ірина Ген зазначила, що прості учні не причетні до війни. Однак РФ перетворилася на державу-ізгоя, як Північна Корея. "Нас нікуди тепер не приймають, тому що ось... світова спільнота здивована, як в цивілізованому світі ось так себе можна вести", — додала Ірина Ген.

Після доносу на вчительку завели справу за частиною 2 статті 207.3 КК РФ про фейки про Збройні сили РФ. Ця стаття з'явилася після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Вона передбачає штраф до 5 мільйонів рублів або позбавлення волі на строк до 10 років.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...