Через співпрацю бізнесу її чоловіка з Росією: Президент Естонії хоче пояснень від прем'єрки

Президент Естонської Республіки Алар Каріс. Фото: Рейтерс.У четвер, 24 серпня, президент Естонії Алар Каріс зобов’язав прем'єр-міністерку Каю Каллас пояснити громадськості скандал навколо співпраці її чоловіка з Росією. Про це повідомляє Postimees, передають Патріоти України.

Раніше естонські ЗМІ повідомили, що чоловік прем'єр-міністерки Арво Халлік керує фірмами, які досі співпрацюють з Росією. Зокрема транспортна компанія Stark Logistics продовжувала співпрацювати з Росією після початку повномасштабного вторгнення.

Президент прокоментував скандал, який вибухнув навколо чоловіка Каллас, та сказав, що судити про серйозність звинувачень поки що не може, проте вважає, що прем'єр-міністерка має пояснити ситуацію.

Каріс зазначив, що йому сумно говорити на цю тему в День Незалежності України. Він наголосив, що народ чекає пояснень від Каллас, а коли вона зробить це, то повинна подумати і обговорити зі своїми радниками, що робити далі.

Відповідаючи на запитання журналіста про те, чи завдала ситуація шкоди міжнародному авторитету Естонії, Каріс відповів, що такі елементи в скандалі присутні. Каріс зауважив, що цей скандал показує все більше випадків, коли встановлені ЄС санкції не діють, зокрема і в Естонії.

«Якщо ми домовилися про санкції, то повинні переконатися в тому, що вони дійсно працюють, інакше ми виставляємо себе на посміховисько», — підкреслив президент.

Водночас Каллас на своїй сторінці у Facebook заперечила цю інформацію. «Сьогодні ERR опублікував новину про те, що компанія, пов’язана з моїм чоловіком, веде бізнес у Росії. Я хотіла б наголосити, що у мого чоловіка немає бізнес-клієнтів у Російській Федерації», — написала прем'єр-міністерка.

Також Кая Каллас присвятила перші хвилини урядової прес-конференції скандалу, що вибухнув навколо її чоловіка. «Я завжди намагалася розділяти свою роботу та сімейне життя. Я завжди намагаюся розділяти свою роботу та сім'ю. За словами чоловіка, вони мають внутрішнє правило, згідно з яким у Росії не можна навіть заправлятися паливом», — сказала вона.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...