Черговий кат та вірний пес Путіна: Що відомо про генерала Мурадова, який керує угрупованням "Схід" в Україні

Міністерство оборони Росії вперше офіційно назвало ім'я командувача російського угруповання військ "Схід", що бере участь у війні. Як випливає із заяви відомства, це генерал-лейтенант Рустам Мурадов. Черговий кат, якого Путін відправив організовувати масові вбивства українців. Журналісти проекту FreeДом розповіли, хто такий Мурадов, передають Патріоти України.

Він - вірний пес путінського режиму і найвідоміший російський воєначальник, який захищав інтереси Росії в 90-х. Мурадов - генерал-лейтенант, командувач угрупування "Схід" в Україні. М'ясник, який віддає злочинні накази окупантам на Донецькому напрямку.

Мурадову - 49, він отримав звання Героя Росії. Свій перший орден заробив в Чечні за захоплення одного із селищ. У 2012-му йому присвоїли генерал-майора і зі Східного військового округу його перевели в Центральний. Після цього його прізвище фігурує вже у військових діях Росії проти України.

У 2016 році Мурадов став представником Росії у спільному російсько-українському центрі з контролю і координації припинення вогню. Після Донбасу бойовий досвід головоріза став у пригоді вже в Сирії - він був не просто військовим радником, а й керував групами військових.

Із Сирії Мурадов повертається героєм. Крім нового статусу, йому вручають Золоту зірку. Він керує другою армією Центрального округу, а в 2018-му йде на підвищення - стає заступником командувача військами Південного військового округу. У 2020-му отримує погони генерал-лейтенанта і рік керує так званим миротворчим контингентом у Нагірному Карабасі.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Рустама Мурадова знову перекинули туди, де гарячіше. Тепер він керує угрупованням військ "Схід". Вже наприкінці квітня 2022-го українським військовим таки вдалося дістати Мурадова. З пораненнями генерал-лейтенант потрапив у госпіталь, де йому повідомили про смерть племінника Салмана Сулейманова.

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...