"Чоловіки повернулися без рук, ніг, сліпими": Дружина полоненого захисника "Азовсталі" розповіла про страшні травми Героїв

Після масштабного обміну військовополоненими додому повернулись 144 українських військових, серед яких 95 - захисники "Азовсталі". Ці військові перебувають у вкрай важкому стані. Дружина захисника "Азовсталі", який ще перебуває в полоні, Наталія Заріцька прокоментувала ситуацію в ефірі телемарафону ТСН, передають Патріоти України.

"Обміняно 144 особи, з них 95 - захисники "Азовсталі". В них важкі поранення: ампутації рук, відсутність зору, осколкові поранення обох стоп, вогнепальне поранення грудної клітини, важкі опіки... Хлопці знесилені, але щасливі", - розповіла Заріцька.

Вона висловила подяку Головному управлінню розвідки України, усім тим, хто долучився до цього обміну, а також зазначила, що РФ підтверджує статус полонених лише через міжнародну організацію "Червоний хрест".

"Мені підтвердили, що мій чоловік є військовополоненим. Він перебуває в Оленівці у так званій "ДНР". Через чотири доби після евакуації з "Азовсталі" мені зателефонував представник "Червоного хреста" з Женеви і повідомив, що вони зафіксували вихід мого чоловіка з заводу. Раніше в мене такого підтвердження не було. Тепер я чекаю на обмін", - зазначила вона. Також жінка додала, що Росія грубо порушує Женевську конвенцію і цьому є підтвердження.

"Ми не маємо змоги з ними звязуватися, надсилати посилки, немає інформації щодо переміщення. Бійці повертаються у важкому стані. Була дівчина, яку били палками. Буває таке, що людей тримають тривалий час із зав'язаними очима, або з пакетами на голові і забороняють розмовляти", - зазначила дружина бійця.

Нагадаємо, що за Женевською конвенцією, полонені мають право двічі на тиждень телефонувати близьким. Утім рідні військових з "Азовсталі" не чули їхніх голосів відтоді, як бійці покинули завод.

Підписав довіреність на іноземну громадянку: У СБУ заявили, що заступник голови Полтавської облради під виглядом відрядження літав купувати в Португалії нерухомість

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:53

Заступника голови Полтавської облради повідомили про підозру у зв'язку з виїздом за кордон України під час воєнного стану. Про це інформує Служба безпеки України, передають Патріоти України. За даними місцевого видання "Полтавщина", ідеться про Олега Б...

Один із пілотів збитого російського Ту-22МЗ загинув, пошуки ще одного тривають, - губернатор Ставропольського краю

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:44

Один із льотчиків збитого російського літака Ту-22МЗ загинув. Про це повідомив губернатор Ставропольського краю країни-агресора РФ Володимир Владимиров у Telegram, передають Патріоти України. "Отримано уточнені дані щодо інциденту з російським військов...