Чому РФ запускає лише по одній ракеті з кожного Ту-95 - у ЗСУ назвали причину

Російські окупанти використовують багато літаків Ту-95 для запуску малої кількості ракет у зв'язку з підготовкою і навчанням екіпажів. Про це сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

Речник пояснив, чому російські окупанти для запуску кожної однієї ракети наразі використовують окремий Ту-95МС.

"Ту-95 може нести 8 ракет, але цього ніколи не відбувалося", - сказав Ігнат. Він припускає, що, можливо, цієї ночі літаки були споряджені більшою кількістю ракет, але вони впали десь в районі Каспію.

"Таке трапляється. Такі випадки були зафіксовані. Навіть в районі Волгодонська, коли ракета відділяється від літака, щось не спрацьовує, і зрештою вона може впасти вниз. Саме тому ворог обирає місця і райони пусків там, де немає житлових будинків, щоби доказів не було, що таке може траплятися", - додав Ігнат.

"Але це виняток. Питання в іншому. Ворог підіймає багато літаків. По одній ракеті відпрацьовують завдання ударів - це свого роду бойове навчання, яке застосовується ворогом для підготовки екіпажів", - сказав Ігнат.

Змінитися, аби перемогти

понеділок, 20 травень 2024, 9:23

Війна – це мистецтво так використати сприятливі умови, щоб здобути найбільшої сили і впливу, виходячи з ситуації (Сунь Цзи). Часто доводиться чути: «Війна – це математика». . Особи, здебільшого далекі від воєнної теорії (а тим більше від практики)...

Аншлаги Кобзона сьому добу поспіль, у ворога й посилена утилізація артилерії: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 травня

понеділок, 20 травень 2024, 8:05

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.05.24 орієнтовно склали: