Чи може українська ППО збити ракету із ядерним зарядом - відповідь колишнього інженера-конструктора

Чи може українська ППО збити ракету із ядерним зарядом: відповідь колишнього інженера-конструктора

Українська система ППО вже успішно збиває ракети "Кинджал" та "Іскандер", а тому теоретично це саме може статись із ракетою з ядерною боєголовкою. Проте поки ще не було жодного випадку, коли б система ППО збила ядерну ракету, передають Патріоти України.

Про це в етері телемарафону сказав політичний аналітик, колишній інженер-конструктор КБ "Південне" Олександр Кочетков. Він наголосив, що поки у світі не було жодного випадку, коли б система ППО збила ракету із ядерним зарядом. Усі навчання із використанням ядерної ракети проводяться із імітацією ядерного заряду.

"Не можна сказати за траєкторією чи за польотом ракети, чи є в неї ядерна вибухівка чи в неї звичайна вибухівка. Траєкторія абсолютно така сама. Якщо ми збиваємо зараз "Калібри", "Кинджали", "Іскандери", то нам немає різниці для протиракетного комплексу, що там усередині в ракети", - вважає Кочетков.

Експерт переконаний, що фахівці одразу зрозуміють, що ППО збила ядерну ракету, оскільки буде специфічний вибух та радіоактивне забруднення.

"Зненацька запустити ракету з ядерною боєголовкою неможливо, цьому передують дуже багато організаційних, технологічних та технічних подій. Тобто, ми і наші союзники будуть знати, що відбувається, чи є така загроза. Чи потрапили ядерні боєголовки зі сховища на стартову позицію або ні. І відповідно, наші фахівці, коли побачать збиту ракету, будуть обережними, матимуть з собою дозиметр, який чітко фіксує, ракета з ядерною боєголовкою була чи зі звичайною", - пояснив Кочетков.

У Фінляндії планують повертати додому російських мігрантів

неділя, 19 травень 2024, 20:16

У Фінляндії планують повертати додому російських мігрантів. Наступного тижня уряд країни запровадить закон, який дозволить прикордонникам блокувати шукачів притулку, які намагаються в'їхати з Росії. Про це з посиланням на заяву прем’єра пише Reuters, п...

Україна отримає від Великобританії 100 ракет для ППО – Шеппс

неділя, 19 травень 2024, 19:56

Україна протягом травня отримає від Великобританії 100 ракет для ППО. Про це 19 травня в коментарі The Sun повідомив британський міністр оборони Грант Шеппс, передають Патріоти України. . За його словами, з початку травня Великобританія вже передала У...