Чи може війна в Україні закінчитися неочікувано - прогноз військового експерта

Війна, яку розв'язала Росія проти України, може закінчитися раптово. Такий варіант не виключений. Про це в ексклюзивному інтерв'ю ТСН.ua заявив військовий експерт, колишній речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов, передають Патріоти України.

"Виключати не можна. Давайте проведемо певні історичні паралелі. 1914 рік, Російська імперія ухвалює рішення щодо участі в Першій світовій війні. Мовляв, захистимо братів сербів. Чи мав на меті тодішній очільник Росії імператор Микола ІІ те, що кінцем цього процесу стане його смерть і смерть його родини в підвалі Іпатіївського будинку від кулі червоних комісарів? Звісно, що ні. Він сподівався трансформувати військову могутність російської армії в якісь переваги.

Тобто цілком ймовірно, що раптове закінчення цієї війни можливе. Є багато теорій змов, мовляв, Путін погано почувається. Але чи так це насправді – важко сказати. Це найбільш утаємничена особа серед світових політиків. Але є ключовий фактор. Війну Російської Федерації проти України веде не Путін, є Генштаб, є Міністерство оборони, є чимало бенефіціарів у російському бізнесі, які заробляють де-факто на цій війні. Тому навіть раптова смерть Путіна навряд чи одразу призведе до завершення активної фази російсько-українського протистояння", - сказав він.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...