​Чи не жалкуватимемо за Туском? Нова голова Єврокомісії розповіла про ставлення до України​

У вівторок, 3 грудня, президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з новопризначеною главою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйєн, повідомляють Патріоти України з посиланням на сайті глави держави.

Відзначається, що новий склад Єврокомісії почав роботу 1 грудня. Президент привітав фон дер Ляйєн зі вступом на цю посаду і висловив надію, що при ній роль Євросоюзу у підтримці України «буде тільки зміцнюватися». За його словами, євроінтеграційний курс держави залишається незмінним. Він розповів про хід реформ і виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.
Зеленський і фон дер Ляйєн домовилися продовжувати роботу над реалізацією домовленостей, досягнутих під час останнього саміту Україна – ЄС.

«Мова йшла, зокрема, про перспективи укладення угоди між Україною та Євросоюзом про так званому промисловому безвізі і візит відповідної оціночної місії в Україну на початку наступного року. Урсула фон дер Ляйєн підтвердила готовність ЄС і надалі підтримуватиме нашу країну у процесі реформ, а також співпрацювати у контексті надання Україні макрофінансової допомоги”, – сказано в повідомленні.

Поговорили співрозмовники і про ситуацію на Донбасі. Український лідер розповів про те, як готується саміт «нормандської четвірки».

За словами фон дер Ляйєн, ЄС і далі буде підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України. Антиросійські санкції залишаться прив’язаними до виконання Мінських угод і продовжено під час наступного засідання Європейської ради.

Президент України запросив голову ЕК найближчим часом відвідати країну.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...