Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти України.

"Путін, ймовірно, має намір вдихнути нове життя в набридлу інформаційну операцію Кремля з брязкання ядерною шаблею і викликати нову хвилю паніки серед західних політиків в особливо критичний момент західних політичних дискусій про здатність України застосувати надану Заходом зброю", — йдеться у звіті.

Аналітики пояснили, що Володимир Путін продовжує погрожувати можливістю ядерної конфронтації між Росією і Заходом, щоб посилити контроль над процесом ухвалення рішень щодо надання дозволу Україні бити західною зброєю по військових об'єктах в Росії.

"ISW вже давно вважає, що російське ядерне брязкання шаблями є частиною зусиль Кремля зі сприяння самостримуванню Заходу, а не свідченням готовності Росії застосувати ядерну зброю", — наголошується у звіті.

Насамкінець експерти американського Інституту вивчення війни наголосили, що Росія навряд чи застосує ядерну зброю в Україні або деінде.

"Путін заявив: ще трошки і буде ядерний удар": Денисенко пояснив, що це означає

п’ятниця, 27 вересень 2024, 6:00

"Путін заявив: іще трошки і буде ядерний удар. Що це означає: 1. В Росії прискорюють процес переговорів. 2. Росія піднімає ставки перед виборами в США, розуміючи, що ніяких переговорів поки не передбачено", - про це у Фейсбуці пише Вадим Денисенко, пе...

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...