Чи завадить негода російським ударам з повітря і звідки чекати атаки - думки експертів

Негода із сильним вітром та снігопадами на півдні України та потужний шторм у Криму тимчасово убезпечать Україну від ворожих ударів з повітря, але не із усіх напрямків, передають Патріоти України.

У коментарі “24 каналу” військовий експерт Роман Світан зазначив, що завдавати ракетних ударів з моря і запускати з південного напрямку "Шахеди" російські війська за таких умов не зможуть.

"З моря точно нереально [завдавати ударів]. І взагалі з того напрямку навіть "Шахеди" не підуть", – вважає він. За словами експерта, ударні безпілотники, як і будь-які літальні апарати, дуже чутливі до погодних умов. Мовляв, при підвищеній вологості повітря та мінусовій температурі дрон вкриється кригою.

“Шторм нас прикриє як мінімум з південного сходу”, – вважає Світан. Однак, з північного сходу, зокрема з Курської області, окупанти можуть запускати невеликі партії БпЛА.

Окрім того, на думку керівника Центру військово-правових досліджень Олександра Мусієнка, в районах, де не буде масштабної негоди росіяни зможуть виконувати польоти штурмової авіації із пусками ракет. "Наразі інформації про зліт авіації поки немає”, – відзначив експерт.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...