Дайте скрепам корвалолу: Ватикан готовий стати посередником для України і Росії у переговорах Зеленського й Путіна

Ватикан і Папа Римський Франциск особисто готовий бути посередником у зустрічі Президента України Володимира Зеленського з президентом Росії Володимиром Путіним. Про це заявив дипломат Ватикану кардинал Леонардо Сандрі, передають Патріоти України.

"Конгрегація не знає про зустріч президентів України і Росії, але вірить, що посередництво Святого Престолу все-таки може відбутися після роботи Мінської групи. Водночас Сандрі стверджує, що Папа Франциск міг би взяти участь у цьому (зустрічі), як він це вже зробив, щоб допомогти примирення, в інших випадках", - пише видання.

Сандрі пояснив, що Мінська група, яка працює на посередництво, вже є. "Я вважаю, що будь-яка підтримка від Святого Престолу може бути здійснена в рамках цієї роботи", - сказав він.

При цьому дипломат Ватикану вважає, що Папа може внести свій вклад, як це робив в інших ситуаціях. "Я згадую, наприклад, про зустріч, яку він провів з Аль-Сістані в Іраку, і інші подібні зустрічі", - додав кардинал. "Загалом, коли просять допомогти в сприянні миру і примиренню, Святий Престол ніколи не відступає", - резюмував Сандрі.

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...